אום עלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אום עלי
Rizbihaleeb.JPG
מנת אום עלי (כ-100 גרם)
ערך תזונתי ל-100 גרם
קלוריות 167 קק"ל
חלבונים 4 ג'
פחמימות 22 ג'
שומן 7 ג'
שומן רווי 2%
כולסטרול 0 מ"ג
מקור: [דרוש מקור]

אום עליערבית מצרית: أم على) הוא קינוח מסורתי מהמטבח המצרי הנחשב לקינוח לאומי של מצרים.[1] הקינוח דומה לפודינג לחם, אך אינו מכיל ביצים. הקינוח מוגש כמאכל חם או קר, ונהוג לאכול אותו במהלך הרמדאן כחלק מסעודת האפטאר.

לקינוח גרסאות רבות במצרים. בירדן ובעיראק קיימת גרסה הנקראת "חומיאה".

הכנה

את האום עלי מכינים ממאפה (לחם או כל מאפה אחר) שנפרס לחתיכות. את החתיכות מערבבים עם פיסטוקים, קוקוס טחון, צימוקים והרבה סוכר. על התערובת יוצקים חלב, לעיתים מעורבב עם שמנת, ולאחר מכן מפזרים קינמון. לבסוף, נאפית התערובת בתנור עד להזהבתה.

מסורת

מקור המנה במצרים של ימי הביניים. על פי המסורת, לאחר ששג'ר א-דור נכשלה במזימתה לרצוח את אייבכ ואף נהרגה בעצמה, אום עלי, אשתו הראשונה של אייבכ, ביקשה מכל הטבחים והנשים המצריות להמציא את הקינוח הכי טעים שהם יוכלו ליצור. המתכון שנבחר הופץ ברחבי מצרים במטרה לחגוג את מותה של שג'ר א-דור. הקינוח זכה לפופולריות רבה, ונקרא מאז על שמה של אום עלי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אום עלי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 7 Traditional Ramadan Delicacies You Must Try - NaTakallam, ‏2022-04-14 (ב־American English)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0