אולפנת כפר פינס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אולפנת כפר פינס
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
אולפנה
מוטו מנצלים את הזמן אחרת
השתייכות ציונות דתית
תקופת הפעילות תש"ך - 1960 – הווה
מייסדים אלי ורחל ששר, מתתיהו רוטנברג
שכבות לימוד ט' - י"ב
מספר כיתות 13
בעלי תפקידים
מנהלת יעל דוקוב
ראש האולפנה הרבנית שלומית שילר
באחריות מועצה אזורית מנשה
סגל כ-60
תלמידים
כ-500
מיקום
מיקום כפר פינס
Ulpanakp.org.il

אולפנת כפר פינס היא האולפנה הראשונה שהוקמה בישראל ועל כן היא מכונה "אם האולפנות". היא שייכת למרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא. בראש האולפנה עומדת כיום הרבנית שלומית שילר. האולפנה שוכנת ביישוב כפר פינס.

היסטוריה

אולפנת בני עקיבא כפר פינס הוקמה כמוסד של קבע באלול תש"ך (1960) אולפנת בני עקיבא כפר פינס נוסדה על ידי אלי ששר שהיה מנהלה הראשון וייסד את האולפנה בשליחות תנועת בני עקיבא ובעידודם של הרב מ"צ נריה והרב אברהם צוקרמן, כיוון שהתעורר צורך להקמת מוסד מקביל לבנות לצד אם הישיבות התיכוניות, ישיבת כפר הרא"ה. לאחר 7 שנים פרש מראשות האולפנה לטובת ניהול בית ספר תיכון בכפר סבא, ואת מקומו מילא הרב אברהם בהר"ן שפרש ב-1980 והקים את האולפנה שנקראה לימים על שמו אולפנת הרב בהר"ן. אחריו ניהל את האולפנא הרב נריה במשך שנה, אז ביקש מהרב יורם צהר (אז רבה של כפר הרא"ה) לשאת בתפקיד. הרב צהר עמד בראש האולפנה במשך 36 שנה, עד יציאתו לגמלאות בשנת תשע"ז (2017).

שמה המקורי של האולפנה הוא אולפנת רמת קרניאל על שם שלום קרניאל, שהיה מראשוני הנופלים בקרב על גוש עציון.

בשנה הראשונה מנתה האולפנה 27 תלמידות. בתוך ארבע שנים מנתה האולפנה למעלה מ-100 תלמידות, והמחזור הראשון עמד בבחינות הבגרות הממשלתיות. באולפנה לומדות בנות מכל הארץ. לפי חזון המוסד, קיבוץ גלויות אינו מסתיים בדריכה על קרקע מולדת אלא בחיים משותפים של נידחי ישראל. האולפנה פתוחה לכל בנות הארץ המבקשות חינוך תורני משמעותי ומסוגלות לעמוד בדרישות האינטנסיביות.

נכון לשנת 2015 מונה אולפנת בני עקיבא כפר פינס כ-500 בנות, חלקן מפרויקט נעל"ה.

גישה חינוכית

המטרה היסודית באולפנת כפר פינס היא לפתח דמות של "בת תורה", המעורה בחיי החברה והמדינה, אישיות עצמית, בעלת הכרה דתית עמוקה וידע רחב במקצועות התורניים, יחד עם לימודים כללים, בכל מגוון המקצועות הקיימים בבתי ספר רגילים. שמירה על תפקידה המיוחד של אם יהודיה בבנין התא המשפחתי, יחד עם מעורבות חברתית ואכפתיות לאומית. שאיפה לגדלות ולשלמות בכל התחומים. הדגשים החינוכיים הם אמינות, יושר, נתינה לזולת, פתיחות וערכים נוספים המעניקים לבת כלים מתאימים להתמודדות בדרכי החיים.

הצוות החינוכי

באולפנה פועלת ומובילה מערכת חינוכית אחת הכוללת את התחום הלימודי והפנימייתי. הצוות החינוכי באולפנה הוא צוות רחב המלווה את הבנות 24 שעות, שבעה ימים בשבוע

ר"מ, מחנכת ומדריכה אחראים הן ללימודים והן לחינוך הערכי, הן במהלך יום הלימודים והן בחיים בפנימייה.

הצוות החינוכי קיבל את הכשרתו במסגרות תורניות ציוניות, המחנכות והמדריכות הן בוגרות האולפנה, וגם חלק מהמורות המקצועיות. עובדה זו מאפשרת להעביר את החינוך הייחודי באולפנה מדור לדור.

הצוות החינוכי מתגורר ברובו במתחם קמפוס האולפנה. כך נוצרת מסגרת חינוכית מיוחדת, הפועלת מתוך החיים עצמם ומתוך מפגש בלתי אמצעי בכל תחומי החיים: בבית המדרש, בחדר האוכל, בשבילי האולפנה ובבתי הצוות.

קישורים חיצוניים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0