אוח פרעוני

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אוח פרעוני
Bubo ascalaphus -Kakegawa Kacho-en, Kakegawa, Shizuoka, Japan-8a.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה דורסי לילה
משפחה ינשופיים
סוג אוח
מין אוח פרעוני
שם מדעי
Bubo ascalaphus
תחום תפוצה
Pharaoh Eagle-Owl.svg

אוח פרעוני הקרוי גם אוח מדברי (שם מדעי: Bubo ascalaphus) הוא מין של אוח ממשפחת הינשופיים החי במזרח התיכון ובצפון אפריקה ומגיע גם לישראל.

מאפיינים

אוח זה קטן יחסית לסוגו ומגיע לאורך 45-60 ס"מ והוא מזכיר מעט את האוח המצוי. הוא בעל נוצות צהובות וכתומות יותר מהאוח המצוי ובעל פני שמע חיוורים בצבעם. הכנפים חומות כהות עם כתמים בהירים מעט. גם ה"אוזנים" שלו קטנות יותר ומוצמדות לראשו.

אוח זה חי בתנאי אקלים מדבריים וסלעיים וכמו קרוביו הוא פעיל לילה. הוא תוקף את טרפו ממארב בשטח של 2.5 קמ"ר. מזונו העיקרי הוא עכברים וחולדות אך גם עופות שונים, זוחלים, עקרבים וחיפושיות.

האוחים הם עופות מונוגמים החיים עם בן זוגם לכל חייהם. הם מקננים במערות או בין סלעים ומטילים 2-3 ביצים.

מיון

לאוח שני תת-מינים:

  • Bubo ascalaphus ascalaphus
  • Bubo ascalaphus desertorum

קישורים חיצוניים

הערות שוליים