אוח זוטר

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אוח זוטר
Bubo magellanicus.jpg
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה דורסי לילה
משפחה ינשופיים
סוג אוח
מין אוח זוטר
שם מדעי
Bubo magellanicus

אוח זוטר או אוח מגלני (שם מדעי: Bubo magellanicus) הוא מין של אוח ממשפחת הינשופיים המצוי ביערות באמריקה הדרומית ואולי גם ברכס הרי האנדים באמריקה המרכזית. בעבר הוא נחשב לתת-מין של אוח וירג'יניה הגדול אך כיום הוא נחשב למין עצמאי, בהתבסס על הגיוון הקולי והמרחק הגנטי בינו לאוח וירג'יניה.

אורכו 45 ס"מ והוא בעל נוצות אפורות בהירות. המקור אפור והעיניים צהובות ומעל הראש ישנם "ציצות אוזניים" אפורות. אזור הצוואר והחזה מכוסה בפסים כהים ולעיתים החלק העליון של הכנפיים מנומר בשחור. הוא דומה לאוח וירג'יניה אך בעל מקור ורגליים קצרים יותר, ציצות אוזניים צרות יותר וחזה יותר מנומר.

הוא מצוי ביערות, סוואנות, ביצות, אזורי שיחים, הרים ורמות וגם באזורים מפותחים ושדות מרעה, מבוליביה עד לצ'ילה ומערב ארגנטינה ומדרים עד לארץ האש.

זהו צייד לילי הניזון בעיקר ממכרסמים שונים אך גם מחרקים, עופות שונים, יונקים קטנים נוספים ואף מעופות דורסים קטנים יותר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0