אדנה קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אדנה קבב
Adana Kabab
מאכלים
סוג בשר
מטבח טורקי
אזור מוצא אדנה
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר טחון

אדנה קבבטורקית: Adana kebabı) הוא קבב טורקי מסורתי שמקורו בעיר אדנה שבדרום טורקיה[1].

המאכל מורכב מבשר בקר או כבש המעורבבים יחד עם שומן ונצלים על רוטיסרי אנכי[2].

נהוג להגיש את המאכל חם כשהוא בליווי תבלין סומאק, פלפל חריף, ירקות טריים, בצל, פיתה ויוגורט[3].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסה הנקראת אורפה קבב (Urfa Kebab) וגרסאות נוספות הנפוצות בעיקר באזרבייג'ן, ארמניה, קזחסטן וקירגיזסטן[4].

אדנה קבב נחשב לשילוב בין תרבות טורקית לערבית והוא הומצא בעיר בירצ'יק (Birecik) שבאזור חלב, סוריה[5].

בשנת 2005, קבב אדנה נרשם כסימן מסחר המזוהה עם העיר אדנה[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אדנה קבב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Adana Kebab, Takeaway.com
  2. ^ Adana kebap | Traditional Lamb Dish From Adana | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  3. ^ Adana Kebab 101: Understanding the Dish and its Ingredients - Mamafatma, ‏2023-02-27 (ב־Canadian English)
  4. ^ Lokum controversy raises awareness of GIs, MIP, ‏2007-12-01 (באנגלית)
  5. ^ History of Adana Kebab - Turkish Cuisine in Las Vegas, ‏2021-07-06 (באנגלית אמריקאית)
  6. ^ Turkey's bold move: Döner kebab trademark sparks European feud, Daily Wrap, ‏2024-05-30 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39126321אדנה קבב