פפדאם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־07:54, 25 בדצמבר 2024 מאת בוט מקוה (שיחה | תרומות) (בוט: עדכון מויקינתונים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פפדאם
Papadam
מאכלים
מטבח הודי ופקיסטני
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים קמח שעועית או עדשים

פפדאםהינדי: पापड़; באנגלית: Papadam) הוא לחם שטוח ומתובל העשוי מקמח שעועית או עדשים ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

לחם הפפדאם מורכב לרוב מקמח שעועית או עדשים, כמון, פלפל שחור, מלח ושמן בוטנים שאותם מערבבים, מייבשים בשמש ומטגנים[3][4].

הפפדאם נחשב למנה ראשונה ונהוג לצרוך אותו לצד רוטב צ'אטני, בצל קצוץ או פלפל צ'ילי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פפדאם בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Wayback Machine, web.archive.org, ‏15 במרץ 2007
  2. The Origin and History of the Popular Poppadom, DESIblitz, ‏25 באוקטובר 2019 (באנגלית)
  3. Poha Papad | Rice Flakes Papad | Summer Recipes, Udupi Recipes, ‏11 במרץ 2018 (באנגלית)
  4. The papadum story, The New Indian Express
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פפדאם32196968Q918148