פפדאם
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מטבח | הודי ופקיסטני |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | קמח שעועית או עדשים |
פפדאם (בהינדי: पापड़; באנגלית: Papadam) הוא לחם שטוח ומתובל העשוי מקמח שעועית או עדשים ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1][2].
לחם הפפדאם מורכב לרוב מקמח שעועית או עדשים, כמון, פלפל שחור, מלח ושמן בוטנים שאותם מערבבים, מייבשים בשמש ומטגנים[3][4].
הפפדאם נחשב למנה ראשונה ונהוג לצרוך אותו לצד רוטב צ'אטני, בצל קצוץ או פלפל צ'ילי.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פפדאם, באתר Timesofindia
הערות שוליים
- ^ Wayback Machine, web.archive.org, 15 במרץ 2007
- ^ The Origin and History of the Popular Poppadom, DESIblitz, 25 באוקטובר 2019 (באנגלית)
- ^ Poha Papad | Rice Flakes Papad | Summer Recipes, Udupi Recipes, 11 במרץ 2018 (באנגלית)
- ^ The papadum story, The New Indian Express
32196968פפדאם