דגל ניופאונדלנד ולברדור: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ גרסה אחת יובאה
מ תיקון פרמטרים (דרך WP:JWB)
(2 גרסאות ביניים של משתמש אחר אחד אינן מוצגות)
שורה 2: שורה 2:
|שם=
|שם=
|תמונה=Flag of Newfoundland and Labrador.svg
|תמונה=Flag of Newfoundland and Labrador.svg
|גודל תמונה=
|כינוי=
|כינוי=
|כינויים נוספים=
|כינויים נוספים=
שורה 30: שורה 29:


על מנת למנוע חיכוכים בין הקהילות התערב הבישוף והציע שלפרובינציה יהיה דגל אחד משותף בו הורוד והירוק מופרדים על ידי צבע לבן שמסמל את השלום.
על מנת למנוע חיכוכים בין הקהילות התערב הבישוף והציע שלפרובינציה יהיה דגל אחד משותף בו הורוד והירוק מופרדים על ידי צבע לבן שמסמל את השלום.
הורוד מסמל את [[בית טיודור]] הבריטי, והירוק את [[פטריק הקדוש]], הקדוש המגן על אירלנד. הלבן מסמל את [[אנדרו הקדוש]] - הקדוש המגן על סקוטלנד.
הורוד מסמל את [[בית טיודור]] הבריטי, והירוק את [[פטריק ה"קדוש"]], הקדוש המגן על אירלנד. הלבן מסמל את [[אנדרו ה"קדוש"]] - הקדוש המגן על סקוטלנד.


==דגל הממלכה המאוחדת==
==דגל הממלכה המאוחדת==

גרסה מ־11:54, 5 באוקטובר 2021

דגל ניופאונדלנד ולברדור
סוג הדגל דגל מדיני ואזרחי דגל מדיני ואזרחי
הונף לראשונה 28 במאי 1980
קבלת מעמד רשמי 24 ביוני 1980
שם המעצב כריסטופר פראט
גרסאות נוספות
דגל המשנה למושל של ניופאונדלנד ולברדור

דגל פרובינציית ניופאונדלנד ולברדור הנוכחי עוצב בשנת 1980 על ידי האמן הניופאונדלנדי כריסטופר פראט. העיצוב אושר על ידי בית המחוקקים של ניופאונדלנד ב-28 במאי 1980 והוצג לראשונה ב-24 ביוני 1980.

הצבע הכחול מסמל את הים, הלבן את השלג והקרח, האדום מסמל את המאמץ והמאבק של תושבי ניופאונדלנד ולברדור, וצבע הזהב מסמל את הביטחון העצמי של תושבי הפרובינציה. המשולש הכחול נותן איזכור של כבוד לדגל בריטניה, ומזכיר את המסורת הבריטית של ניופאונדלנד ולברדור. שני המשולשים האדומים מסמלים את שני אזורי הפרובינציה - היבשה והאי, והחץ המוזהב מסמל עתיד טוב יותר.

הטריקולור של ניופאונדלנד

הטריקולור של ניופאונדלנד

בין השנים 1840 ו-1931 דגל ניופאונדלנד היה טריקולור בצבעים ירוק, לבן וורוד. מקורו בעיר סיינט ג'ונס בשנת 1840 והוא עוצב על ידי הבישוף הקתולי של ניופאונדלנד - מיקל אנת'וני פלמינג. הדגל מסמל את המסורות של הקהילות הקתולית והפרוטסטנטית להתחרות אחת לשנה במשיכת גזרי עצים - הפרוטסטנטים סימנו את העצים שלהם בצבע ורוד, בעוד שהאירים הקתולים סימנו את העצים שהם משכו בירוק.

על מנת למנוע חיכוכים בין הקהילות התערב הבישוף והציע שלפרובינציה יהיה דגל אחד משותף בו הורוד והירוק מופרדים על ידי צבע לבן שמסמל את השלום. הורוד מסמל את בית טיודור הבריטי, והירוק את פטריק ה"קדוש", הקדוש המגן על אירלנד. הלבן מסמל את אנדרו ה"קדוש" - הקדוש המגן על סקוטלנד.

דגל הממלכה המאוחדת

דגל הממלכה המאוחדת

בשנת 1931 אימצה פרובינציית ניופאונדלנד את דגל הממלכה המאוחדת.

דגל ניופאונדלנד הצרפתית (דגל טֶרְנֶב)

דגל ניופאונדלנד הצרפתית

דגל הפדרציה של דוברי הצרפתית של ניופאונדלנד (טרנב - Terre-Neuve) מתבסס על דגל שלושת הצבעים של צרפת, ובו שלושה צבעים: כחול לבן ואדום. על הדגל שני מפרשים כאשר על העליון זרד ועל התחתון פרח המצוירים בשחור. המפרשים מייצגים את ארץ הבסקים ואת חבל ברטאן שבצרפת ואת הדייגים הצרפתיים שהגיעו לאזור זה בשנת 1504 והתיישבו בו. הצהוב לקוח מהכוכב של דגל אקדיה והזרד הוא סמל לברדור.

דגל לברדור

דגל לברדור

דגל זה אומץ בשנת 1949. הלבן מסמל את השלג, הכחול מסמל את הים, הנהרות והאוקיינוס, שהדייג בהם מהווה את עיקר כלכלתה של לברדור. הירוק מסמל את היבשה. הזרד מסמל את העבר והעתיק. הענפים הקצרים מסמלים את קשיי העבר והענפים הארוכים מסמלים את התיקווה לעתיד. שלושת הענפים הנמצאים בקצה הזרד מסמלים את שלושת העמים שמתגוררים בלברדור: האינו, האינואיט והלבנים. שלושתם יוצאים מענף אחד - המסמל שכל בני האדם שווים.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים