Half-Life

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
Half-Life
תאריך הוצאה

מחשב אישי:
19 בנובמבר 1998

פלייסטישן 2:
16 בנובמבר 2001
סוגה יריות בגוף ראשון
פיתוח Valve Software
Gearbox Software
הוצאה לאור Sierra Entertainment
Steam
הפצה Sierra Entertainment
סדרה Half-Life
גרסה 1.6
מנוע משחק GoldSrc
מצבי משחק שחקן יחיד, מרובה משתתפים
דירוג ESRB: Mature (M)
BBFC: 15
ELSPA: 15+
OFLC: M
USK: 16
פלטפורמות Windows
PlayStation 2
OS X
Linux
מדיה CD-ROM ,DVD, הורדה
המשחק הבא Half-Life: Opposing Force
דרישות מערכת
מעבד 133MHz Intel Pentium או יותר טוב
זיכרון 24MB (מומלץ 32MB)
כרטיס מסך SVGA, עומק צבע גבוה (16-ביט)
מערכת קול כרטיס קול תומך
בקרים מקלדת ועכבר

Half-Life (בתרגום חופשי לעברית: "זמן מחצית החיים") הוא הראשון בסדרת משחקי המחשב Half-Life השייכת לז'אנר משחקי הפעולה מגוף ראשון שפותחו על ידי חברת Valve, אשר נחשבת לאחת מסדרות משחקי הפעולה המצליחות והמוכרות ביותר אי פעם.

המשחק כלל תנועות פה בזמן הדיבור, בינה מלאכותית מתקדמת יחסית למשחקים אחרים בתקופתו ועיצוב שלבים מקורי וחדשני. המשחק הוצג בתערוכת E3 במסדרון צדדי, ותוך זמן קצר הפך למשחק השנה ונחשב לאחר המשחקים הטובים ביותר עד היום. המנוע הגרפי של המשחק, המבוסס על מנוע המשחק Quake, היה בסיס טוב לתוספים (מודים) רבים שהמפורסם שבהם הוא Counter Strike. למשחק יצאו מספר חבילות הרחבה (Blue Shift, Opposing Force).

פיתוח

Half-Life היה הפרויקט הראשון של Valve, חברת פיתוח אשר הוקמה בשנת 1996 על ידי שני פורשים מחברת מיקרוסופט - מייק הרינגטון וגייב ניוול. השניים החליטו על רעיון ליצירת משחק פעולה תלת-ממדי בעזרת מנוע מבוסס Quake engine של חברת איד (id Software). התכנון היה להוציא את המשחק תחת מנוע id Tech 2 של המשחק Quake 2 אך לבסוף הוחלט לקחת את Quake engine ולשכתב אותו תוך הוספת אנימציית שלד (Skeletal Animation) ותמיכה בDirect3D[1](בנוסף להאצת התוכנה והאצת OpenGL שכבר הוצגו ב-2 המנועים של איד) לטענת מפתח שעבד בחברה, בסביבות 70% מכלל הקודים של Quake engine שוכתבו כדי ליצור את מנוע המשחק, GoldSrc. בראשית הפיתוח לוואלב הייתה בעיה למצוא מפיצה למשחק, במיוחד מפני שלא מעט אנשים חשבו שהפרויקט הוא שאפתני מדי בשביל חברה קטנה. למרות זאת, מפיצת משחקים בשם Sierra הייתה מעוניינת במשחק פעולה בגוף ראשון, כשהעדיפות היא משחק שפועל על Quake engine, והחתימה את Valve הצעירה על חוזה.[2]

שם הקוד המקורי למשחק היה Quiver, בעקבות שם המתקן הצבאי שהוצג בנובלה "הערפל" מאת סטיבן קינג שהייתה בעצם אחד ממקורות ההשפעה של המשחק[3] אך מאוחר יותק ניול קבע ששם הקוד למשחק יהיה Half-Life. אחד ממעצבי המשחק טען שמשחק היריות דום משנת 1993 היה בעל השפעה גדולה על מרבית אנשי הצוות שעבד על האלף-לייף. ניואל טען אחת המטרות בפיתוחו של Half-Life הייתה לפתח את אספקט בניית הסביבה והדמויות יותר מאשר שעשו זאת משחקים כגון DOOM וQuake קודמיהם.

המשחק הוצג בתערוכת E3 של שנת 1997 במסדרון צדדי אך עם זאת כבר הפך להצלחה. Valve הציגה שם את טכנולוגיית האנימציה והבינה המלאכותית של המשחק.[4] המשחק היה אמור לצאת לאור בסוף 1997 על מנת להתחרות עם המשחק Quake 2, אך השחרור נדחה בבקשת Valve על מנת להכניס בו שיפורים נוספים. ואכן כבר בתערוכת הE3 של שנת 1998 ניתנו מספר פרסים כולל פרסים של "המשחק הטוב ביותר למחשב האישי" ו"משחק הפעולה הטוב ביותר".[5] תאריך ההוצאה של המשחק נדחה מספר פעמים לפני ששוחרר בנובמבר 1998 - אפילו מספר ימים לפני השקת המשחק, גילו צוות המפתחים טעות בקוד המקור והיה עליהם לפתור אותה.[6]

עלילת המשחק מבוססת על המשחקים דום וQuake של איד שהוזכרו לעיל, על המשחק Resident Evil של CAPCOM, על הנובלה "הערפל" מאת סטיבן קינג, ועל כמה פרקים בסדרה The Outer Limits משנת 1963. העלילה פותחה ברובה על ידי התסריטאי של חברת Valve מארק ליידלו.

שמות של אלמנטים רבים במשחק לקוחים מעולם המדעים המדויקים:

  • שם המשחק עצמו, Half-Life, בתרגום חופשי: זמן מחצית החיים - הזמן הנחוץ למחצית מהאטומים של איזוטופ רדיואקטיבי להתפרק ולהפוך ליסוד כימי אחר, ומשקף את מדת היציבות של האיזוטופ.
  • האות למדא שמשמשת כסמל המשחק וכן כשמה של אחת המחלקות במעבדת "בלאק מסה" מסמלת את קבוע הדעיכה.
  • השם של חבילת ההרחבה Opposing Force ניתן לפירוש כ"כוח נגדי" כיוון שמשחקים בו את אחד מחיילי הקומנדו שמשימתם המקורית הייתה לחסל את גורדון, אך הוא גם יכול להתפרש כרמז להחוק השלישי של ניוטון.
  • שמה של חבילת ההרחבה Blue Shift נובע מתופעה פיזיקלית בשם הסחה לכחול, (או היסט לכחול) שלפיה מתקצר אורך הגל, או גדל התדר כאשר המושא (אובייקט) נע לעבר הצופה. התופעה מוסברת על ידי אפקט דופלר.

עלילה

צילום מסך מתוך "האלף לייף"

עלילת המשחק מתרחשת במעבדות "בלאק מסה", הנמצאות בניו מקסיקו שבארצות הברית, ומוצגת לנו דרך עיניו של דוקטור גורדון פרימן, פיזיקאי בן 27 מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס שנקרא למעבדות "בלאק מסה" כדי להשתתף בניסוי מיוחד. גורדון, שמגיע לניסוי באיחור, נשלח ללבוש את חליפת ה-HEV (ראשי תיבות של Hazardous Environment Suit) האישית שלו ולרדת אל אולם הניסויים של מתברר כי הניסוי עוסק בבדיקת יהלומים מעולם החייזרים "זן" (Xen) בספקטרומטר אנטי-מאסות, אך הניסוי משתבש ויוצר תגובה פיזיקלית הגורמת ליצירת פורטלים במרחב בין כדור הארץ לעולם החייזרים. למספר רגעים, פרימן עובר למימד הזן ורואה מספר צורות חיים חוצניות לפני שהוא מתמוטט ומתעלף.

לאחר שפרימן מתעורר הוא רואה כי כל המעבדה הרוסה לגמרי ושבנוסף לכך, חייזרים מאותו עולם "זן" פלשו למעבדות בלאק מֵסַה וזורעים בה הרס וחורבן. מהמדענים ששרדו את האסון הוא מגלה כי הקשר אל העולם החיצון נותק לגמרי ולכן גורדון נשלח על ידיהם אל פני השטח להזעיק עזרה, אך בדרך רצופת הסכנות והמכשולים הוא נתקל בצבא ארצות הברית אשר במקום לעזור שולח חיילי קומנדו "להעלים" את כל הראיות הקשורות לתקרית, כולל כל האנשים שהיו עדים לה והצליחו לשרוד.

פרימן נלחם בחיילי הקומנדו ובחייזרים כדי להגיע אל מחוץ למתחם המעבדות שם הוא מגלה כי מדענים ממחלקת ה "למדא" (אות יוונית המסמלת את קבוע הדעיכה) מצאו דרך כלשהי להפסיק את הקשר בין עולם "זן" לבין כדור הארץ ולעצור את הפלישה. גורדון מנסה להגיע לקצה השני של המבנה על מנת לסייע להם, בזמן שהוא מנצל מערכות שונות של המעבדות על מנת להביס יצורים אימתניים ולעבור מכשולים שונים בדרכו, תוך כדי כך הוא מגלה שנשלחו במיוחד בשבילו מתנקשים בחליפות שחורות שמצטיינים בזריזותם ותוך כדי המאבק בהם חיילי הקומנדו מצליחים לתפוס אותו, לנטרל אותו ולהשליך את גופתו למדחס אשפה. גורדון מאבד את הכרתו, מתעורר בדיוק כשמדחס האשפה מתחיל לפעול ומצליח להימלט לחלק ישן יותר של המעבדות.

כשגורדון חוזר אל פני השטח הוא מגלה כי החייזרים וכוחות הצבא נלחמים בלי הפסקה וגורדון מחליט לנצל זאת כדי להגיע למתחם "למדא". החייזרים גוברים על כוחות הצבא והצבא מחליט ליסוג תוך כדי הפגזה של כל מתחם המעבדות על מנת להשמיד אותו. למרות זאת גורדון מצליח להגיע אל מתחם "למדא" שם המדענים פיתחו את טכנולוגיית השיגור שגרמה לפלישת החייזרים מלכתחילה. אחרי פגישה עם אחרוני המדענים באזור, לגורדון מתגלה הסיבה מדוע לא ניתן לסגור את הקרע הבין-ממדי: ישות חזקה ומסתורית מעולם "זן" משאירה את הפורטל המרכזי פתוח. משום כך, גורדון חייב לחסל את הישות הזו על מנת לעצור את הפלישה, לכן המדענים פותחים שער פורטל חדש המאפשר לגורדון להיכנס אל עולם ה"זן".

גורדון מצליח להיכנס אל עולם הזן ופוגש שם באותם היצורים שפגש בבלאק מסה ואף יצורים חזקים ואימתניים מהם. הוא מגלה בנוסף לכך כי הוא לא האדם היחיד שהצליח להיכנס לשם - גופות רבות של מדענים כמותו בחליפות HEV פזורות ברחבי העולם. לאחר שהוא מצליח לחדור למתקן צבאי סודי של החייזרים ממנו מייצרים חייזרים לוחמים חדשים, הוא מועבר משם למערה שם הוא נלחם נגד ניהילנט' ('Nihilanth), שליט עולם ה"זן" - ישות תבונית למדי עליה המדענים מבלאק מסה דיברו מקודם. לאחר קרב ארוך וממושך שבסופו הוא משמיד את ניהילנט' גורדון מאבד את הכרתו.

לאחר שגורדון מתעורר, הוא מוצא את עצמו ללא כלי הנשק שלו במימד אחר פוגש את הג'י-מאן - אדם מסתורי שבקושי נראה במשחק - מדבר אל גורדון ונותן לו 2 אפשרויות: לעבוד בשבילו ולהבטיח לעצמו חיים טובים יותר, או לא לעבוד בשבילו - ולהיכנס לקרב נגד מפלצות שלא יהיה לו סיכוי לנצח. אם גורדון מסכים, הג'י מאן מכניס אותו לקיפאון של 20 שנה (שבסופם מתחילה עלילת המשחק השני).

דמויות ראשיות

דוקטור גורדון פרימן

גורדון פרימן

פרימן הוא גיבור המשחק (אך לא כל חבילות ההרחבה), והעלילה בהם תמיד מוצגת אך ורק דרך עיניו. פרימן הוא בעל תואר דוקטור בפיזיקה תאורטית מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, בן 27 בעת התרחשות עלילת המשחק. מלבד פרטים אלה, מעט מאוד ידוע על חייו של גורדון, מאחר שהוא אינו מדבר כלל במהלך המשחק, והדמויות כמעט ולא מתייחסות אל חייו האישיים.

G-man

במהלך המשחק רואה השחקן דמות מסתורית שמופיעה במקומות שונים במשחק, ומשפיעה בדרכים על עלילתו. דמות זו ידועה בכינוי ג'י-מאן (G-man). מעט מאוד ידוע לגבי זהותו או מעשיו של ג'י-מאן. לרוב נראה שהוא צופה בשחקן בעודו מתקדם דרך שלבי המשחק, ולעיתים הוא עוסק בפעולות שוליות כגון יישור עניבתו או שיחה בטלפון סלולרי. ג'י-מאן תמיד נושא מזוודה, שתכולתה המדויקת אינה ידועה. אחרי השלב האחרון במשחק, ג'י-מאן מדבר עם השחקן ישירות. הוא מופתע מהצלחתו של גורדון וטוען שיש לו עתיד מזהיר. ג'י-מאן מציע שתי אפשרויות: משרה שתממש את מלוא הפוטנציאל של גורדון או מלחמה שהוא בטוח שאין לו סיכוי לנצח בה. השחקן יכול לבחור כל אחת משתי האפשרויות האלו (אם הוא בוחר לעבוד עבור ג'י-מאן, המשחק נגמר בכך שפרימן מוכנס למצב קיפאון, ואם הוא מסרב, השחקן משוגר לאזור מלא בחייזרים עוינים והמשחק נגמר).

דוקטור וואלאס ברין

ברין שימש בתקופת המשחק כמנהל מעבדות בלאק מֵסַה (דמותו לא הופיעה כלל משחק הראשון). הוא ישמש כאויב הראשי של המשחק Half-Life 2.

דוקטור אילי ואנס

הוא מופיע גם במשחק הראשון במספר סצנות קצרות. דוקטור ואנס עבד עם גורדון פרימן במעבדות בלאק מֵסַה.

בארני קלהון

שימש שומר במעבדות בלאק מסה, ונמלט לאחר האסון ב"בלאק מסה". בארני הוא גיבור חבילת ההרחבה Blue Shift.

דוקטור אייזק קליינר

אייזק קליינר הוא פיזיקאי שעבד עם גורדון פרימן במעבדות בלאק מֵסַה.

משחקיות

ערך מורחב – Half-Life (סדרת משחקים)#כלי נשק

במהלך המשחק השחקן נדרש להשתתף בקרבות ולפתור חידות שונות. בניגוד לרוב משחקי הפעולה, המשתמים בסרטוני מעבר, "האף-לייף" משתמש בסצינות מתוסרטות מראש המתרחשות תוך כדי משחק. למשחק כמעט ואין קטעי מעבר והשחקן כמע ולא מאבד את שליטתו בגורדון לטובת קטע מעבר כלשהו.

בניגוד למשחקים קודמים מאותו הז'אנר, המשחק אינו מחולק ל"שלבים" קלאסיים אלא לפרקים (Chapters) ובתוכם שלבים קטנים יותר שנטענים כאשר השחקן מגיע לאזור מסוים באמצע המפה וניתן לעבור ביניהם.

המשחק מכיל מספר חידות שהשחקן חייב לפתור, כגון ניווט במבוך של מסועים, או שימוש בתיבות סמוכות וחפצים שניתן להזיז אותם כדי לבנות גרם מדרגות קטן לאזור הבא. חידות מסוימות כרוכות בשימוש בסביבה כדי להרוג את האויב, כמו להפעיל שסתום שיחרר קיטור רותח על אויביו. ישנם כמה "בוסים" במובן המקובל של המונח, שבו השחקן מביס יצור חזק ואימתני בעימות ישיר. יצורים ספציפיים כאלו לעיתים עומדים במרכז עלילתו של פרק מסוים, והשחקן צפוי, בדרך כלל להשתמש באמצעים שונים ויותר מתוחכמים על מנת לחסל אותם, לדוגמה הפעלת להביורי ענק או הפעלת מקור חשמל ומשיכת היצור לתוכו, ולא רק באמצעות כוח אש. לקראת סוף המשחק, מקבל השחקן אפשרות להגדיל באופן משמעותי את המרחק אליו הוא יכול לקפוץ, וכתוצאה מכך המשחק עושה שימוש באלמנטים של משחקי פלטפורמה.

לאורך המשחק השחקן לרוב ילחם לבדו, אך לעיתים הוא גם יזכה לסיוע זמני בדמותם של מאבטחים ומדענים ששרדו; מאבטחים יסייעו לשחקן בעימות חמוש, בזמן שמדענים (אך גם מאבטחים) יעזרו לגורדון בלעבור לשלב חדש או ישפכו אור על מידע חדש שקשור למאורעות המשחק. בנוסף לכך קבלת עזרתם הכרחית לצורך פתיחת דלתות נעולות על ידי קודים או אזורים שהגישה אליהם היא למדענים מורשים בלבד.

ככל משחק יריות, האף-לייף מציג שורה רחבה של כלי נשק שונים, חלקם מבוססים על כלי נשק שקיימים במציאות כמו אקדח גלוק, אקדח תופי של קולט, תת-מקלע MP5 או רובה ציד SPAS-12, וחלקם כלי נשק עתידניים שפותחו במעבדות בלאק מסה (למשל רובה גאוס ורובה זרם חשמלי) או כלי נשק חייזריים שמקורם מיצורים מעולם זן. הנשק הראשון שהשחקן מקבל והעיקרי במשחק הוא Crowbar - מעין לום שגורדון מקבל בחלק מוקדם של המשחק, נשק שהפך עד מהרה לסמל של סדרת המשחקים כולה.

מצב מרובה משתתפים (מולטיפלייר)

Half-Life כולל בתוכו מצב מרובה משתתפים אשר מאפשר ליצור חדרי משחק (שרתים) ולכניסה לחדרים קיימים. מצב מרובה משתתפים כולל בתוכו 2 מצבי משחק מובנים: מצב כולם נגד כולם (Deathmatch) או מצב קבוצה נגד קבוצה (Team Deathmatch). בתוספת הסיפרייה Meatamod מצבי המשחק נרחבים, ממצב משחק של זומבי עד מצב משחק של סופר הירו (כוחות כמו ספיידרמן, סופרמן וכו').

 Rehlds

Rehlds
מפתח Asmodai
מחזור חיים 5 ביוני 2015 – הווה (9 שנים ו־22 שבועות)
גרסה אחרונה 3.3 (15 ביוני 2017)
מערכת הפעלה Windows, Linux
נכתבה בשפות C++
סוג רישיון הרישיון הציבורי הכללי של גנו
קטגוריה ספריית DLL
dedicated-server.ru

Rehlds, היא ספריית DLL לHLDS (מנוע הרצת שרתים שמתבססים על Half-Life) המחליפה את קובצי המנוע ונועדה לספק גרסה יותר יציבה מהגרסה הרשמית של המנוע, שיפור הביצועים (שימוש בSSE לטובת מתמטיקה ווקטורית למשל) וטיפול בשגיאות שיש במנוע המקורי שלא מטופלות על ידי Valve עקב סיום תמיכה רציפה במשחק. כיום, רוב שרתי הHLDS מורצים על גבי תוספת מנוע זה.

הרחבות, משחקי המשך, גרסאות אחרות, רימייקים ומודים

ערך מורחב – Half-Life: Opposing Force
ערך מורחב – Half-Life: Blue Shift

2 חבילות הרחבה פותחו על ידי חברת Gearbox Software למחשב האישי: Half-Life: Opposing Force ו - Half-Life: Blue Shift. החבילה הראשונה, Opposing Force, מתמקדת באירועים מנקודת המבט של צבא ארצות הברית (דמויות האויב במשחק המקורי). השחקן מגלם במשחק זה את רב"ט אדריאן שפרד, אשר נשלח יחד עם צוות נחתים לנטרל את מתקן המחקר תת-קרקעי "בלאק מסה" באזור ניו מקסיקו. אף על פי כן, לאחר שמטוס התובלה של צוות הנחתים נורה ומופל שפרד מופרד מיתר חברי הצוות שלו, והוא מצטרף בהמשך לניצולים הפזורים ברחבי המתקן אשר נלחמים על חייהם.[7] החבילה השנייה, Blue Shift מתמקדת בגיבור אחר - הגיבור במשחק זה הוא אחד המאבטחים בבלאק מסה, "בארני קלהון" שהיה מועסק בתור המאבטח של "בלאק מסה". לאחר תקלה מדעית שנגרמת ב"בלאק מסה" שגרמה לפלישת חייזרים, קלהון חייב להלחם ולהגיע למקום מבטחים. Blue Shift הביאה איתה גם שדרוג גרפי בדמות מודלים וסאונדים משופרים שזמינים גם למשחק המקורי ונקרא HD Pack. עם זאת המשחק קיבל הערכה שלילית מידי השחקנים מרחבי העולם, מכיוון שהוא היה חסר תוכן חדש וזהה לגרסאות הקודמות: Half-Life ו-Half-Life: Opposing Force.‏[8] חבילת הרחבה שלישית יצאה לגרסת הפלייסטיישן 2 : Half-Life: Decay. ההרחבה נתנה אפשרות למשחק ביחד עם עוד שחקן כנהוג בפלייסטיישן.

ערך מורחב – Half-Life 2

משחק ההמשך, Half-Life 2, היה בגדר תעלומה עד שנחשף לעיני הציבור בתערוכת ה E3 של שנת 2003. המשחק יצא בסופו של דבר ב-16 בנובמבר 2004 ועלילתו מתרחשת מספר שנים (בין עשר לעשרים שנה) לאחר סיום המשחק הראשון המקורי. המשחק יוצא מנקודת ההנחה שגורדון פרימן קיבל את הצעתו של הג'י-מאן בסוף המשחק הקודם, לעבוד בשבילו. לאחר מותו של ניהילנט', שערים החלו להיפתח בכל העולם, ומפלצות מתחילות לעבור בהם מהצד השני, כולל החייזרים מעולם Xen מהמשחק הקודם שפולשים לכדור הארץ במלוא העוצמה. ה"קומביין", גזע חייזרי תבוני, פולש לכדור הארץ דרך השערים האלו ומביס את כל צבאותיו תוך שבע שעות (כפי שנחשף בספר המתעד את יצירת המשחק, “Half-Life 2: Raising the Bar”). הקומביין משתלטים על כדור הארץ וממנים את דוקטור ברין לשליט הראשי. המשחק רובו מתרחש ב"עיר 17" שנמצאת ברוסיה ובה ד"ר ברין נמצא.[9]

ב-2006 שוחרר משחק ההמשך: Half-Life 2: Episode One וכמו כן הוכרז שהוא היה המשחק הראשון מתוך טרילוגיה. ואכן שנה מאוחר יותר יצא הפרק השני כחלק מחבילה שנקראה The Orange Box.

כ10 שנים אחרי שחרור הפרק השני והמתנה ממושכת של השחקנים לפרק השלישי, ב-25 באוגוסט 2017 הכותב הראשי של הסדרה מארק ליידלו שחרר את הסיפור בכתב לפרק השלישי. אמנם פרסום זה אינו רשמי, אך תואם ברמה מאוד גבוהה לדמויות המשחק ותואם למאורעות הקודמים של הסדרה[10] .

ובכל זאת, עדיין לא ידוע מה יהיה גורלו של הפרק השלישי, או משחק ההמשך, אם יהיה.

ערך מורחב – Black Mesa

בשנת 2004 החברה Valve הוציאה גרסה חדשה למשחק - רימייק למשחק בשם Half-Life: Source. המשחק הוא בדיוק אותו המשחק כמו האף לייף רק עם מנוע ה-Source המשופר. עם זאת הטקסטורות נשארו אותם טקסטורות חוץ מהמים שמציגים אפקט ריאליסטי הרבה יותר ותמיכה בHDRR.‏ Half-Life Deathmatch: Source הואמצב מרובה משתתפים לגירסת ה Source של Half-Life. המשחק זכה לביקורות מעורבות. ב-IGN אהבו את הממשק המשתמש החדש, ואפשרויות טכניות אחרות, אך ציינו שלא קיבל הרבה שיפורים בהשוואה למשחקי Valve אחרים אשר עברו פורט מנוע ל-Source. ב-GameSpy אמרו שאף שהוא היה "בונוס קטן וכיפי", הוא היה "בוודאי לא השדרוג הגרפי הגדול שכמה אנשים חשבו שיכול להיות". בעל חברת Valve, גייב ניוול, אמר שהשלמת ריימק של Half-Life על ידי מעריצי המשחק, על ידי שימוש במנוע Source "לא רק אפשרי, אלא בלתי נמנע ...". ואכן כך היה: ב-2012 יצא לאור הרימייק Black Mesa שהחל כשילוב של שני פרויקטים התנדבותיים עצמאיים, כל אחד במטרה לשחזר לחלוטין את המשחק Half-Life תוך שימוש במנוע Source. המשחק כולל את רוב הפרקים המקוריים ב-Half-Life, מתחילת המשחק, עד לפני שיגור לעולם החייזרי Xen, שהושמט כיוון שהמפתחים יוציאו את המשחק המלא בחנות הסטים.[11] לאחר שיחרור המשחק, ההתרשמות הראשונית מהמשחק הייתה חיובית מאד.[12][13]

Valve רכשה בשנת 1999 עד שנת 2003 מודים למשחק:

בגרסאות הקודמות הם אמנם נחשבו כמודים אך בגרסאותיהם החדשות (החל מגרסה 1.5 של קונטר סטרייק) הם כבר "הוצמדו" למשחק המקורי או ששווקו כמשחקים עצמאיים תוצרת וואלב. הגרסה החדשה ביותר של המשחק היא 1.8 ששווקה ומתאימה גם לCounter-strike: Condition Zero (המשחק האחרון שהשתמש במנוע ה GoldSrc)

קבלה וביקורות

  • Metacritic:‏ 96/100 (מחשב); 87/100 (פלייסטיישן 2)
  • GameRankings:‏ 94/100 (מחשב), 83/100 (פלייסטיישן 2)

Half-Life זכה לשבחים רבים ולדירוגים גבוהים. גרסת המחשב האישי של המשחק מחזיקה בציון של 96/100 באתר Metacritic, לפי ממוצע של 24 ביקורות, כולן חיוביות. גרסת הפלייסטיישן 2 מחזיקה בציון של 87/100, על פי ממוצע של 24 ביקורות, 22 חיוביות ושתיים מעורבות.

השבחים הופנו כלפי הצגת העלילה והמשחקיות של המשחק, ורבים מהמבקרים מצאו את הסיפור סוחף, את הצגת העולם מרשימה ומגוונת, ואת השילוב המתוחכם בין מאפיינים השונים ממשחקי יריות גוף ראשון אחרים. ג'ייסון בייטס מהאתר IGN, שהעניק למשחק ציון של 9.5/10, טען ש"הסוד האמיתי של האף-לייף הוא במאפייני הסיפור והמשחקיות שלו". "הוא לוקח כל מאפיין ממשחקי היריות בגוף ראשון, בודק אותו מחדש, משפר אותו, ו"דוחס" אותו עם השאר על מנת ליצור משחק מפתיע באופן תדיר, עקבי מבפנים, ותמיד מהנה".[14] קלווין האבל מהאתר Gamerevolution, אשר העניק למשחק ציון של A, הגיב בחיוביות שHalf-Life אינו זונח את עלילתו לטובת שיטוט במפות וזירות קרב ענקיות, תוך כדי אזכור לגלגני למשחק Unreal. רון דאלין מGamespot, אשר העניק את הציון 9.4/10, טען שהעלילה אמנם סטנדרטית למדי ושהמשחק הוא לא משחק מעולה בגלל העלילה שלו, אלא בגלל הדרך בה הוא מציג אותה.[15] עיצוב השלבים והמקומות במשחק התקבלו בצורה טובה, כשמבקרים רבים מציינים לטובה את האסטרטגיה וטקטיקות שבהם השחקן נדרש להשתמש והגיוון בעיצוב המפות.

כמו כן המשחק זכה לתארים רבים של "משחק השנה", "משחק הפעולה הטוב ביותר", ואף בתואר "המשחק הטוב ביותר בכל הזמנים" מפי מגזינים רבים דוגמת GameSpot, IGN ועוד. בגיליון שיצא בשנת 2005 למגזין PC Gamer, הכריז המגזין על Half-Life למשחק הטוב ביותר בכל הזמנים (כאשר למקום השני הגיע המשחק דום). הוא גם זכה להיכנס לספר השיאים של גינס של שנת 2008 בתואר משחק המחשב הנמכר ביותר בכל הזמנים (Best-Selling First-Person Shooter of All Time).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Half-Life בוויקישיתוף

הערות שוליים