תפוחי אדמה דופין
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
תפוחי אדמה דופין (בצרפתית: Pommes dauphine),[1] הן פחזניות תפוחי אדמה פריכות העשויות על ידי ערבוב מחית תפוחי אדמה עם בצק רבוך מלוח. מעצבים את התערובת לצורות או עיגולים של קנל ומטגנים בשמן עמוק ב-170 - 180 °C.[1] [2]
מקור השם
המנה נקראת על שם הדופין של צרפת (אנ'), אשתו של היורש העצר הצרפתי. (הדופין הצרפתייה הייתה אשתו של הדופין הצרפתי שהוא כאמור היורש העצר לכס המלכות הצרפתי. התפקיד היה מקביל לנסיכת הכתר, אשתו של נסיך כתר ויורש העצר לכאורה).
ההגשה
תפוחי אדמה דופין בדרך כלל מלווה בשרים אדומים או עוף.[3] על פי רוב מוגשים במסעדות, לעיתים קרובות מוצעים למכירה בסופרמרקטים בצרפת.
מאכלים דומים
תבשילי תפוחי אדמה קשורים כוללים, אך לא זהים בהרכב:
- תפוחי אדמה אגוזי לוז (Pommes noisette) או תפוחי אדמה עגולים, כדורים או כדורים מוקפצים, מומחיות קולינרית צרפתית. אלה כדורי תפוחי אדמה מוקפצים בחמאה.
- תפוחי אדמה דוכסית (Pommes Duchesse) - עשויים מחית תפוחי אדמה, חמאה וחלמון ביצה.
- קרוקט (שמצופה בפירורי לחם).
- תפוחי אדמה מנופחים (סופלה) (Pommes Soufflées) פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות פעמיים, פעם אחת ב-150 מעלות צלזיוס ופעם שנייה לאחר הקירור, ב-190 מעלות צלזיוס. פרוסות תפוחי האדמה מתנפחות לכריות קטנות במהלך הטיגון השני ומזהיבות.
עם זאת, תפוחי אדמה דופין הם ייחודיים, כאשר מאפה הבצק רבוך מניב מנה פחות צפופה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Larousse Gastronomique (2009), p. 355. Hamlyn
- ^ Sinclair, C.G. (1998). International Dictionary of Food and Cooking. Fitzroy Dearborn. p. 423. ISBN 978-1-57958-057-5.
- ^ Elizabeth David (1970), French Provincial Cooking, p. 273. Penguin Books
37723840תפוחי אדמה דופין