תפוחי אדמה מנופחים
תפוחי אדמה מנופחים (בצרפתית: Pommes soufflées) הם מגוון של תפוחי אדמה מטוגנים. מטגנים פרוסות תפוחי אדמה פעמיים, פעם אחת ב-150 °C ופעם שנייה לאחר שהתקררו, ב-190 °C. פרוסות תפוחי האדמה מתנפחות לכריות קטנות במהלך הטיגון השני ומזהיבות.
על פי אגדה מפורסמת, התגלו ה"סופלי הפומס", כלומר תפוחי האדמה המנופחים, רק במקרה ב-24 באוגוסט 1837, כאשר המלכה מריה אמליה מנאפולי וסיציליה ואצילים אחרים התעכבו בהגעתם לארוחה במחוז צרפת Yvelines לאחר חנוכת רכבת קיטור הנוסעים הראשונה בפריז, צרפת.[1] השף ז'אן-לואי-פרנסואה קולינט (Jean-Louis-François Collinet), כביכול גם ממציא הרוטב ביארנז, הוציא את תפוחי האדמה מהטיגון שבושלו למחצה. לאחר שהגיעה המסיבה המלכותית, בזמן ההגשה, הוא ראה את תפוחי האדמה מתרחבים כשהם הוחזרו לשמן.[2][1] סיפור זה נתון במחלוקת.[3]
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Pépin, Jacques (2012-11-13). Jacques Pépin New Complete Techniques (באנגלית). Open Road Media. p. 141. ISBN 978-1-4804-0160-0.
{{cite book}}
: תחזוקה - ציטוט: date and year (link) - ^ Boulet, François (2006). Leçon d'histoire de France: Saint-Germain-en-Laye: des antiquités nationales à une ville internationale (בצרפתית). DISLAB. p. 156. ISBN 9782952009188. נבדק ב-1 באוקטובר 2016.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Millard, Arlette (2005). Félicien David et l'aventure saint-simonienne en orient (בצרפתית). DISLAB. p. 112. ISBN 9782952009164. נבדק ב-1 באוקטובר 2016.
{{cite book}}
: (עזרה)
37723876תפוחי אדמה מנופחים