תנועת קירוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קירוב היא פעילות בקרב היהדות האורתודוקסית שמטרתה לקרב יהודים חילונים לחיים לפי התורה והמצוות.[1] התהליך שבו יהודי הופך לשומר מצוות מכונה תשובה, והאדם שחזר בתשובה נקרא בעל תשובה.

חסידי

הקירוב החסידי מתמקד בעיקר בקבוצות חב"ד וברסלב, אך גם קבוצות אחרות משתתפות במאמצים אלו.

הרב מנחם מנדל שניאורסון, מנהיג חסידות חב"ד-ליובאוויטש, עודד את חסידיו לקרב יהודים אחרים[2]. הוא שלח שליחים, המכונים "שלוחים", ובנות זוגם להתיישב במקומות שונים בעולם כדי ללמד יהדות ולהשפיע על אלו שלא קיבלו חינוך יהודי. כלי העבודה המרכזי לכך היה בתי חב"ד. מאז שנות ה-40 של המאה ה-20, חב"ד פעילה בקרב יהודים באמצעות בתי כנסת ומוסדות קהילה, וגם באמצעות פעילויות ישירות כמו טנק המבצעים של חב"ד.

ישיבת בעלי תשובה הראשונה לגברים בעולם הייתה ישיבת הדר התורה של חב"ד שנפתחה בניו יורק בשנת 1962 על ידי הרב ישראל יעקבסון, והיא פועלת עד היום. במהלך העשור הבא,ב-1972 חב"ד הקימה ישיבת קירוב לנשים בשם מכון חנה (אנ') בקראון הייטס.

חסידות ברסלב מקושרת גם היא לקירוב יהודי[3], ויש לה נוכחות חזקה באינטרנט[4]. קבוצות חסידיות אחרות שהשתתפו בקירוב כוללות את חסידות בוסטון.

ראו גם

קישורים נוספים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תנועת קירוב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ben Harris (27 בנובמבר 2007). "Focusing on Orthodox outreach". JTA.org. draw nonobservant Jews closer to their heritage {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Hayom Yom, p. A38
  3. ^ Baumel-Schwartz, J. T. (2014). 10 Orthodox Jewish Women as a Bridge Between Israel and the Diaspora. In Reconsidering Israel-Diaspora Relations (pp. 201-222). Brill.
  4. ^ Abramac, G. (2015). What’s Up with Whatsapp in the Haredi World?. Conflict and Transformation, 153.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39430127תנועת קירוב