תיכון עירוני י"א
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: ניסוח פרסומי ולא אנציקלופדי.
| ||
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: ניסוח פרסומי ולא אנציקלופדי. |
בעלי תפקידים | |
---|---|
מנהל | דרור איסרוב |
בית הספר התיכון עירוני י"א, הוא בית ספר תיכון בתל אביב, המתמקד בסיוע לתלמידים מתקשים בדרך של הוראה מתקנת.
ייחודו של בית הספר
תיכון עירוני י"א בתל אביב הוא בית ספר בו לומדים תלמידים ממגוון גדול של רקעים חברתיים ותרבותיים, שלא מצאו את מקומם הראוי בבתי ספר אחרים, בגלל קשיים מיוחדים בלימודיהם. לרוב, הקשיים אותם חוו התלמידים נבעו מרקע חברתי, תרבותי או משפחתי שלא הכשיר אותם להצלחה בבית ספר עיוני ברמה המקובלת בישראל. בית הספר התיכון עירוני י"א מהווה בשביל התלמידים האלה הזדמנות שנייה לסיים את לימודיהם עם תעודת בגרות מלאה.
בית הספר שוכן ברחוב שטריקר 19 (יהודה המכבי פינת ברנדיס)[1], בצפון תל אביב, במתחם ששימש בעבר את בית החולים הירקון. בחלק הדרומי של המתחם שוכן הבניין החדש של הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה תל אביב.
היסטוריה
בית הספר התיכון עירוני י"א התפצל מתיכון עירוני ו' במחצית הראשונה של שנות ה-60 בניהולה של מרים יעקובוביץ' אשר ניהלה את בית־הספר עד לשנות ה-70, והוא נועד לבנות בלבד.
בשנים הראשונות פעל בית הספר במשכן זמני ברחוב בוגרשוב 67 בתל אביב, אשר שימש בעבר את בית־הספר (יסודי ותיכון דתי) וגן הילדים "מוריה", ובהמשך את "בית־ספר־תיכון דו שנתי מקצועי".
בבניין היו שמונה חדרים ששימשו 12 כיתות לימוד. לכן נאלצו תלמידות רבות להתחיל את לימודיהן בשעה 12:00 (משמרת שנייה). לא זו אף זו, שתי כיתות פעלו בצריף ללא מאוורר כשרק מחיצת עץ פשוטה מפרידה בין הכיתות והכול בצמוד לגן ילדים. במבנה לא היה מקום לספריה או למעבדה וגם חצר לא הייתה.
כאשר בית הספר התיכון עירוני י"א הוקם התוכנית העירונית הייתה שמשכנו יהיה ברחוב מאפו 7, במקום תיכון עירוני ו' שהיה אמור לעבור למבנה ששימש את תיכון עירוני ה' ברחוב מזא"ה. עירוני ה' היה אמור לעבור לבניין חדש שנבנה עבורו ברח' ירמיהו (הבניין הנוכחי), אלא שהבנייה התעכבה בגלל קשיים תקציביים. בסופו של דבר עבר תיכון י"א בשנת 1967 לרח' מאפו 7 (שהיה ידוע כ"בית ויניק" שבשנות ה-40 שימש כמשכן לגימנסיה בן יהודה ובהמשך למוסדות אחרים). בבניין הסמוך אליו, מאפו 5, ששימש בחלקו את תנועת הנוער הדתית עזרא, היה אולם ששימש את בית הספר כאולם התעמלות.
גם הבניין ברחוב מאפו לא התאים לבית הספר שהלך וגדל – בשנת 1968 למדו בו 650 תלמידות. חדרי הלימוד היו קטנים וצפופים, מקלט וחצר לא היו במבנה כך שבהפסקות התלמידות הסתובבו על המדרכה ועל הכביש. הבניינים ברחוב מאפו נועדו להריסה והתוכנית הייתה להקים מבנה חדש לבית הספר ברחוב שטריקר, ליד רחוב יהודה המכבי. בית הספר קלט גם בוגרי כיתה ח' שלא עברו את מבחן הסקר וכן תלמידים שנשרו מבתי ספר תיכוניים אחרים, תוך מטרה מוצהרת למנוע ככל הניתן נשירת תלמידים.
בשנת הלימודים תש"ל (1970-1969) קלט בית הספר לראשונה מאז הקמתו בנים. באותן שנים פעלו בבית הספר החל מכיתה י' חמש מגמות: פדגוגית והומניסטית-ספרנות – במסלול לבגרות מלאה ומגמה לאומנות, שירותי תיירות ופקידות לתעודת גמר ממשלתית (בגרות חלקית).
שנת הלימודים תשל"ב (1972-1971) נפתחה כאשר בית הספר פעל במשכנו החדש ברחוב שטריקר. הבנייה הושלמה בזכות מימון נדיב שהתקבל מקרן פרץ נפתלי ועל כן נקרא בית הספר על שמו.
התלמידים
בבית הספר לומדים כיום כ-300 תלמידות ותלמידים בשכבות ט' עד י"ב. התלמידים באים ממגוון של סביבות תרבותיות, כגון: משפחות של עובדים זרים, שכונות שבהן רמת הלימודים נמוכה ביחס לממוצע, בעיקר בדרום תל אביב, יפו ופרוורי העיר, אך עם זאת כשליש מהתלמידים מגיעים משכונות צפוניות. כמו כן יש בבית הספר מגוון של לאומים ובהם: יהודים תושבי כל השכונות, ערבים תושבי יפו והשכונות הדרומיות, ובני עובדים מארצות חוץ.
תוכניות מיוחדות
בבית הספר פועלת תוכנית אות הנוער, שהיא מסגרת בינלאומית לחיזוק והעצמת בני נוער, הפועלת גם בישראל[2].
בבית הספר פועלות קבוצות מתנדבים מהארגונים יחד מורים ועמותת פוש[3], שמסייעים לתלמידים מתקשים, בעיקר בהכנה לבחינות הבגרות.
בנוסף למקצועות הרגילים, קיימות בבית הספר מגמות הלימוד הבאות:
- אומנות ועיצוב
- קולנוע
- מנהל עסקים
- מדיה ופרסום
מורים ידועים שלימדו בבית הספר
- סגן המנהלת ומורה לתנ"ך: ד"ר צבי שראל
- מורה לספרות: רוני סומק
- מורה לספרות: ד"ר מזל קאופמן
- מורה לספרות: שלמה סקולסקי
- מורה לספרות ולשון: ד"ר אביבה קרינסקי
- מורה לאנגלית: ד"ר דלית שטאובר
- מורה לאמנות : בתיה עוזיאל
- מורה למוזיקה: אפרים מרכוס
- מורה לביולוגיה: גבי ברלין
- מורה להיסטוריה: דינה יעקובסון
ראו גם
תלמידי בית הספר שנפלו במילוי תפקידם בצה"ל
- מאיר נזר[4], נפל ביום 22 בנובמבר 1973 והוא בן 19 שנים.
לקריאה נוספת
- כתבה על פרס מיוחד שהוענק לבית הספר, "ידיעות אחרונות", 20.5.2011
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של תיכון עירוני י"א
- כתבה על בית הספר ב"קשר עין", ירחון ארגון המורים, אפריל 2015
- אלעד רובינשטיין, תיכון הזדמנות שנייה, באתר ynet, 20.1.2012
- אמיר ברנע ומיקי קיסרי, שישה מנהלי תיכונים שמצליחים לחנך אחרת, באתר הארץ, 28.06.2018
הערות שוליים
תיכון עירוני י"א34996033Q12412070