תומאס, רוזן פלנדריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תומאס, דוכס פלנדריה
Thomas comte de Flandre
תומאס, רוזן פלנדריה
תומאס, רוזן פלנדריה
לידה 1199
מונמליאן, רוזנות סבויה
פטירה 7 בפברואר 1259 (בגיל 60 בערך)
שיאמברי, רוזנות סבויה
מדינה איטליה
בת זוג ז'אן, רוזנת פלנדריה
באטריצ'ה פיאסקי
שושלת בית סבויה
תואר רוזן פלנדריה
צאצאים ראו בהמשך
רוזן פלנדריה
12371244
(כ־7 שנים)

תומאס, רוזן סבויהאיטלקית: Tommaso II di Savoia; ‏11997 בפברואר 1258), היה רוזן פלנדריה בין השנים 12371244.

ביוגרפיה

טומאסו נולד בשנת 1199 במונמליאן, לטומאסו הראשון, רוזן סבויה ולמרגריט מז'נבה, בתם של גיום הראשון, רוזן ז'נבה ובאטריצ'ה דה פאוצ'יני. בצעירותו החל טומאסו בקריירה כנסייתית, אולם בשנת 1235 עזב אותה.

בשנת 1233 מת אביו טומאסו הראשון, רוזן סבויה, ואחיו אמדאו הרביעי, רוזן סבויה עלה לשלטון במקומו. אולם טומאסו ואחיו דרשו גם הם חלק בנחלות, ובשל כך נערך כנס משפחתי על ידי אחיו גוליילמו מסבויה ביולי 1234 בטירת שיון, ובו הוחלט שאמדאו יהיה שליט כל בנחלות, אולם טומאסו ואחיו קיבלו שליטה מסוימת בחלק מהנחלות, וטומאסו קיבל את נסיכות פיימונטה.

באותה שנה ליווה טומאסו יחד עם אחיו גוליילמו מסבויה את אחייניתם מרגריט מפרובאנס לחתונתה עם לואי התשיעי, מלך צרפת, אולם נאלצו על ידי אמו של לואי - בלנקה, נסיכת קסטיליה, עוד קודם החתונה לעזוב את צרפת.

בשנת 1237 התחתן טומאסו עם ז'אן, רוזנת פלנדריה, בתם של בולדווין הראשון, הקיסר הלטיני ומארי משמפאן, ומונה לשליט יחד עמה ברוזנות פלנדריה. נאמנותו של תומאס התחלקה בין צרפת לאנגליה, והוא קיבל בתמורה מענקים כספיים מהנרי השלישי, מלך אנגליה, וכן קיבל את חלק מאדמותיו של סימון החמישי דה מונפור. תומאס ואשתו היו נדיבים מאוד כלפי הכנסיות, ואף עשו רבות על מנת להקל על חיי הסוחרים.

ביולי 1243 סייעו אמדאו ואחיו לאנצו מסרדיניה במצור על ורצ'לי, ובתגובה הוחרמו על ידי האפיפיור אינוקנטיוס הרביעי, עד לאחר שביקשו את מחילתו. בשנת 1244 מתה אשתו ז'אן, רוזנת פלנדריה, וטומאסו חזר לאיטליה. בשנת 1248 התחתן טומאסו עם באטריצ'ה פיאסקי, בתם של תאודורו השלישי פיאסקי, רוזן לבאניה וסימונה דלה ווטה, ואחייניתו של האפיפיור אינוקנטיוס הרביעי, ואף קיבל אישור לכך מהאפיפיור.

בשנת 1255 טומאסו ניסה להגן על השטחים שלו באזור פיימונטה נגד העיר אסטי, ובקרב במונקאליירי הוא נלקח בשבי והוחזק בטורינו. שתי הערים ביקשו לאלץ את טומאסו להכיר בעצמאותן משליטת בית סבויה, אולם, האפיפיור אלכסנדר הרביעי פסק נגד טורינו ואסטי, והנרי השלישי, מלך אנגליה כלא את כל הלומברדים בממלכתו. בנוסף, לואי התשיעי, מלך צרפת עצר 150 סוחרים מאסטי על פי בקשת אשתו מרגריט מפרובאנס, שהייתה אחייניתו של טומאסו. האחים של טומאסו, פייטרו ופיליפו הובילו צבא מסבויה בשנת 1256, והצליחו לכפות הסדר מוסכם על הערים עד סוף השנה. על פי ההסכם, הערים הוכרו עצמאיות, אם כי הם לא השיגו את היתרונות הטריטוריאליים או הכלכליים שהם חיפשו.

בשנת 1253 מת אחיו אמדאו הרביעי, רוזן סבויה, וטומאסו מונה כעוצר לבנו - בוניפאצ'ו, רוזן סבויה, וב-7 בפברואר 1259 מת טומאסו בשיאמברי. לאחר מותו של בוניפאצ'ו לא ירשו בניו של טומאסו את הרוזנות, כי אם אחיו, ורק לאחר מותו של פיליפו הראשון, רוזן סבויה בשנת 1285 עלה בנו אמדאו החמישי, רוזן סבויה לשלטון.

משפחתו

בשנת 1237 התחתן טומאסו עם ז'אן, רוזנת פלנדריה, בתם של בולדווין הראשון, הקיסר הלטיני ומארי משמפאן, אך לא היו לו ילדים ממנה.

בשנת 1248 התחתן טומאסו עם באטריצ'ה פיאסקי, בתם של תאודורו השלישי פיאסקי, רוזן לבאניה וסימונה דלה ווטה, ממנה נולדו לו 6 ילדים:

אילן יוחסין

אמדאו השלישי, רוזן סבויה
 
מאו מאלבון
 
ז'ראר הראשון, רוזן מאקון
 
מורט דה סאלין
 
אמדה הראשון, רוזן ז'נבה
 
מתילדה דה קיסו
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אומברטו השלישי, רוזן סבויה
 
 
 
 
 
ביאטריס מוויינואה
 
 
 
 
 
גיום הראשון, רוזן ז'נבה
 
 
 
 
 
באטריצ'ה דה פאוצ'יני
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
טומאסו הראשון, רוזן סבויה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרגריט מז'נבה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
תומאס, רוזן פלנדריה


קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא תומאס, רוזן פלנדריה בוויקישיתוף


תומאס, רוזן פלנדריה
בית סבויה
נולד:1199 מת:7 בפברואר 1259
טומאסו הראשון הלורדות של פיימונטה
12331259
טומאסו השלישי
ז'אן רוזנויות פלנדריה ואנו
12371244
מרגריט השנייה
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31175849תומאס, רוזן פלנדריה