שקרבורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שקרבורה
Şəkərbura
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אזרי
אזור מוצא קווקז
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
אופן הגשה חם

שקרבורהאזרית: Şəkərbura) הוא מאפה מתוק הנפוץ באזרבייג'ן, איראן, טורקיה ומדינות הקווקז[1][2].

המאפה מורכב מקמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון, אבקת אפיה, הל, שקדים ואגוזי לוז טחונים שאותם מערבבים, מעצבים כחצי ירח, מקשטים את הבצק באמצעות פינצטת מגאש (Maggash) ולאחר מכן אופים[3][4].

השם שקרבורה הוא נגזרת של המילים בפרסית, סוכר (Şeker) ולחתוך (Bher)[5][6].

נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובחג הנוברוז (Novruz) כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[7][8].

מלבד הגרסה האזרית, קיימת גם גרסה טורקית הנקראת שקרפרה וגרסאות נוספות הנפוצות בעיקר בגאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שקרבורה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ayla Esen Algar, Complete Book Of Turkish Cooking, Routledge, 2013-10-28, מסת"ב 978-1-136-16621-1. (באנגלית)
  2. ^ Khabiba Kashkaĭ, Азербайджанская кухня, ОЛМА Медиа Групп, 2006, מסת"ב 978-5-373-00629-3. (ברוסית)
  3. ^ Şekerbura tarifi, Kanal D, ‏2012-09-11 (בטורקית)
  4. ^ Dany Bar, סיפורו של מתכון: שקרבורה אזרי Shekerbura, באתר דני בר | טיולים וסגנון חיים, ‏2021-08-13
  5. ^ börek, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
  6. ^ https://www.facebook.com/biblioiranica, A new etymological dictionary of Persian language, Bibliographia Iranica, ‏2015-06-02 (באנגלית בריטית)
  7. ^ Nowruz | Kashewar Recipes, kashevar.com
  8. ^ Sekerbura | Kashewar Recipes, kashevar.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

שקרבורה36725673Q4522507