שקדי עגל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שקדי עגל הוא מאכל העשוי מבלוטת התימוס או מהלבלב של עגל או כבש, אך גם של חזיר או בקר.
החלק המשמש לאכילה הוא תוכן הבלוטה לאחר שהוסר ממנה הקרום. על פי רוב הכנת שקדי עגל נעשית בטיגון או על הגריל. זמן ההכנה של השקדים קצר ביותר.
שקדי עגל נחשבים למעדן ומחירם בדרך כלל יקר יחסית לנתחי בשר אחרים.
בלוטת התימוס, שצבעה לבן ומחולקת לשתי אונות גליליות, קיימת רק אצל עגלים צעירים, ואילו לבלב שצבעו צהבהב וצורתו עגולה ניתן להפקה בכל גיל שהוא, לפיכך על פי רוב שקדי העגל המוצעים למכירה הם מלבלב, ואילו שקדים מתימוס נדירים ויקרים.
קישורים חיצוניים
- ערכים תזונתיים של שקדי עגל באתר מנהל המזון של ארצות הברית.
- האקדמיה לבשר, שקדי עגל: הסיפור מאחורי אחד מנתחי הבשר הכי מעניינים שיש, באתר מאקו, 16 באוגוסט 2016
23225487שקדי עגל