שעועית הגלידה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שעועית הגלידה | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
סדרה: | קטניתאים |
משפחה: | קטניות |
תת־משפחה: | מימוסיים |
מין: | שעועית הגלידה |
שם מדעי | |
Inga edulis |
שעועית הגלידה (שם מדעי: Inga edulis), המכונה גם "המרשמלו של ילדי הג'ונגל"[1], הוא עץ אקזוטי ירוק עד שמוצאו מדרום אמריקה הנאכל על ידי בני הטופי. העץ צומח במהירות ויכול להגיע לגובה של 20 מטר. העץ גדל באזורים גבוהים, עד ל-1,800 מטר מעל גובה פני הים, מעדיף טמפרטורה ממוצעת (15 מעלות צלזיוס) ואינו רגיש במיוחד לתקופות יובש.
פריחתו לבנה, ותאריך הבשלת פירותיו הוא בין חודש אוגוסט לספטמבר. פירות העץ הם תרמילים ארוכים המזכירים צורת בננה. הם מכוסים קליפה צהובה קשה למחצה ומכילים ציפה לבנה המזכירה צמר גפן מתוק המזכיר טעם של גלידת וניל, וזה החלק הנאכל. הציפה מכילה זרעים המזכירים במראם שעועית ומכאן מגיעה שם העץ. פרותיו משמשים גם להכנת משקאות אלכוהוליים.
העץ הגיע לישראל במהלך שנות השלושים.
זני שעועית הגלידה
- שעועית הגלידה פחוסה: הפירות הם תרמילים קטנים בגודל 10-15 ס"מ, טעמם מתוק מעט.
- שעועית הגלידה חצי סהר: הפירות הם תרמילים בצורת חצי סהר בגודל 30-50 ס"מ טעמו מתוק במיוחד ומעט ארומטי.
- שעועית הגלידה ארוכה: הפירות הם תרמילים ארוכים המגיעים לגודל של עד 1.5 מטר, טעם אנמי מעט.
- שעועית הגלידה זן הבר: הפירות הם תרמילים דקים בגודל של 20-30 ס"מ.
גלריה
-
פרח עץ שעועית הגלידה בקונגו סנטרל
-
שתיל צעיר של שעועית הגלידה
-
עלי שעועית הגלידה חדשים מבט מקרוב
-
תיאור בוטני של שעועית הגלידה
קישורים חיצוניים
- שעועית הגלידה באתר ה-Center for New Crops & Plant Products של אוניברסיטת פרדו (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ גלי וולוצקי, נמאס לכם מתפוזים? קבלו את שעועית הגלידה, באתר כלכליסט, 5 בינואר 2010
24348422שעועית הגלידה