שיטאקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןשיטאקי
מיון מדעי
ממלכה: פטריות

שיטאקייפנית: 椎茸; שם מדעי: Lentinula edodes) הן פטריות מאכל, שמקורן באזור מזרח אסיה. כיום, הן סוג פטריות המאכל השני בצריכתו בעולם.

בטבע ניתן למצוא את פטריות השיטאקי ביערות במזרח אסיה, שוכנות בעיקר לצד עצים נרקבים.

פטריות השיטאקי מזינות, עשירות בחלבונים ומכילות תשע חומצות אמינו חיוניות. כמו כן, פטריות השיטאקי נחשבות כבעלות תכונות מרפאות לטיפול ושליטה בלחץ דם, להפחתת רמת הכולסטרול, לחיזוק מערכת החיסון, ולעיכוב ההתפתחות של גידולים, נגיפים וחיידקים.

פטריות שיטאקי בדרך כלל פופולריות להכנת מרקים, רטבים, סלטים ולחם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שיטאקי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא ביולוגיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

25419234שיטאקי