שותי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שותי

שוֹתי או שוטיגאורגית: შოთი) הוא לחם גאורגי מוארך העשוי מחיטה מלאה ומעוצב בצורה של סירת קנו. השותי דומה בטעמו לפיתה עיראקית.

בצק השותי מוצמד לחלקו העליון של התורנה,[1] כאשר הלוואשי העגול מוצמד לצידו הפנימי של התנור.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שותי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ תוֹרנֶה - תנור אבן בצורת באר עם תחתית המשמשת לאפיית לחמים במטבח הגאורגי
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.