שוקולד רובי
שוקולד אוֹדֶם (או בלעז, "רובי") הוא סוג של שוקולד שפותח על ידי חברת בארי קליבו, אשר הציגה אותו לראשונה באירוע השקה בשאנגחאי ב-5 בספטמבר 2017. רובי הוא סוג השוקולד החדש הראשון שהומצא מאז השוקולד הלבן, שהומצא 80 שנים לפני כן על ידי חברת נסטלה, כך שסוגי השוקולד הקיימים לאחר המצאתו הם: שוקולד מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן ושוקולד רובי.
שוקולד רובי מיוצר מפולי קקאו מזן "רובי", המיובאים מחוף השנהב, מאקוודור ומברזיל.
צבעו הטבעי של השוקולד הוא ורוד, וטעמו מתואר כ: "פירותי" ו"חמצמץ מתוק". בניגוד לשוקולדים אחרים בעלי מגוון צבעים וטעמים הנמכרים בחנויות, הצבע הוורוד והטעם החמצמץ של שוקולד רובי הם טבעיים, ולא נובעים מתוספת של חומרי צבע וטעם. הצבע הוורוד של שוקולד רובי נובע מאבקה טבעית המתקבלת בסוף תהליך הפקת הפולים. לפי דברי החברה, האבקה התגלתה במקרה לפני יותר מעשור על ידי מחלקת המחקר של החברה, ובמשך כעשור עמלה החברה על פיתוחו של סוג שוקולד זה.
לפי נציגי חברת בארי קליבו, המוצר נבדק בארצות הברית, בריטניה, סין ויפן וזכה ל"תגובות חיוביות מאוד", במיוחד בסין.
הראשונה להשיק לציבור הרחב מוצר המכיל שוקולד רובי הייתה חברת נסטלה, שהשיקה ב-19 בינואר 2018 חטיף קיט-קאט העשוי משוקולד רובי, הנמכר בישראל,[1] אירופה, יפן ובדרום קוריאה, וכן ניתן לרוכשו אונליין.[2] בנובמבר 2019 הוציאה חברת עלית שלוש גרסאות של השוקולד "ספלנדיד" מפולי קקאו רובי: ספלנדיד רובי חלק, ספלנדיד רובי עם שברי אגוזי לוז וספלנדיד רובי עם שברי פולי קקאו מקורמלים.[3]
קישורים חיצוניים
- דיווח חברת בארי קליבו על השקת שוקולד רובי, 5 בספטמבר 2017 (באנגלית)
- חלב, מריר, לבן ו"רובי": לראשונה זה 80 שנה - יש סוג חדש של שוקולד, באתר כלכליסט, 5 בספטמבר 2017
- רוני קשמין, לראשונה מזה 80 שנה מדענים המציאו סוג חדש של שוקולד (בצבע ורוד), באתר הארץ, 6 בספטמבר 2017
- רעות סהר, חוקרים יצרו סוג חדש של שוקולד בצבע ורוד, באתר וואלה!, 9 בספטמבר 2017
הערות שוליים
- ^ מירב קריסטל, שוקולד ורוד: קיטקט רובי הגיע לארץ. טעים?, באתר ynet, 10 בפברואר 2019
- ^ Nestle to launch ruby chocolate KitKat in Asia, באתר רויטרס, 18 בינואר 2018
- ^ ליהיא גלמן רם, חדש על המדף: שוקולד ורוד, גבינות מתוקות וגם יוגורט עם קשית, באתר my ynet ירושלים, 01.11.19
34119506שוקולד רובי