רן בליצר
בליצר, אוקטובר 2019 | |||
מדינה | ישראל | ||
---|---|---|---|
|
רן בליצר (יליד 1976) הוא רופא ישראלי, פרופסור לרפואה, אפידמיולוג ומומחה לבריאות הציבור ומינהל רפואי, מייסד ומנהל מכון המחקר של שירותי בריאות כללית, ויו"ר החברה לאיכות ברפואה של ההסתדרות הרפואית בישראל. חבר הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות.[1] נחשב למומחה בעל שם עולמי בחדשנות רפואית ובריאות דיגיטלית.[2] משמש כראש קבינט המומחים הלאומי להתמודדות עם משבר הקורונה המייעץ למערך 'מגן ישראל' ולממשלה.
ביוגרפיה
בגיל 16, לאחר שסיים בחינות בגרות החל בליצר ללמוד רפואה במסגרת העתודה האקדמית. בוגר בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב. שירת בצה"ל כרופא צבאי בתפקיד של רופא גדודי בחיל השריון, ובהמשך מונה לראש מדור אפידמיולוגיה בחיל הרפואה.[3]
לאחר שחרורו מצה"ל עבר לשירותי בריאות כללית. בליצר הוא מומחה לרפואת בריאות הציבור ובעל תואר שני בבריאות הציבור ותואר שלישי בניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן-גוריון. קיבל את תואר הפרופסור (פרופסור חבר) בגיל 36, והיה לפרופסור לרפואה הצעיר בישראל.[4]
בליצר פיתח מערכי לימוד בנושא מידענות רפואית ושימש כיועץ של ארגון הבריאות העולמי, וכסנטור בקבוצת היועצים הבכירים של ארגון הבריאות העולמי בתחום בקרה ומניעת תחלואה כרונית. בליצר נוטל חלק פעיל בכתיבת מסמכי מדיניות לחלק האירופי של הארגון,[5] ומנהל כיום מרכז שותף של הארגון (WHO Collaborating Center) למחקר, מניעה ובקרה של מחלות כרוניות.
בליצר שימש כיועץ לנשיא וממשלת צרפת בנושא שימושי בינה מלאכותית ברפואה, ובשנת 2019 מונה כ-Commissioner של ה-Financial Times וה-Lancet, בקבוצה נבחרת של מובילים עולמיים לנושא בריאות דיגיטלית ושילוב הדור הצעיר (Governing Health Futures).
במסגרת עבודתו בשירותי בריאות כללית, הוא משמש כראש מערך החדשנות בכללית, ומנהל את מכון המחקר של כללית אותו ייסד. בנוסף, כיהן כמנהל המחלקה לתכנון מדיניות בריאות בכללית.
הוא חבר הצוות לטיפול במגפות של משרד הבריאות, חבר הוועדה המייעצת לחיסונים, יועץ למשרד הבריאות בתחום ההיערכות לחירום, וחבר הנהלה במספר ארגוני בריאות בינלאומיים.
בפעילותו בהסתדרות הרפואית בישראל, בליצר היה מזכיר איגוד רופאי בריאות הציבור ומשמש כיו"ר החברה הישראלית לאיכות ברפואה מאז 2012. בנוסף, הוא ייסד את תוכנית 'בוחרים בתבונה' של ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) למניעת טיפול ואבחון יתר כחלק מתנועת Choosing Wisely העולמית.
במהלך התפרצות מחלת נגיף קורונה בישראל, מאז תחילת שנת 2020 שימש בליצר כיועץ לראש הממשלה בנימין נתניהו לטיפול במגפה, וכראש קבינט המומחים המייעץ לתוכנית 'מגן ישראל' ופרויקטור הקורונה, והתראיין רבות בכלי התקשורת.
נמנה עם סגל המחלקה לבריאות הציבור ואפידמיולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כפרופסור מן המניין וכמרכז תחום בתוכנית ה-MPH, בבית הספר לבריאות הציבור.
בשנת 2010 נבחר על ידי המגזין "דה מרקר" לרשימת 40 הצעירים המבטיחים במשק, ובשנת 2012, נבחר על ידי "גלובס" לרשימת 40 המנהלים הצעירים המובילים במשק. בשנת 2017 נבחר על ידי המגזין "דה מרקר" לאחד מ"מאה המשפיעים בישראל".
חיבר מעל ל-200 ספרים ומאמרים מדעיים, לרבות מאמרי מפתח בעיתונים המדעיים המובילים בעולם.
משפחה
בליצר נשוי ואב ל-3. מתגורר ברמת גן.[6]
קישורים חיצוניים
undefined
- רן בליצר באתר מרכז טאוב
- עידו אפרתי, מחקר מקיף: תופעות הלוואי להידבקות בקורונה חמורות יותר מאלה של החיסון, באתר הארץ, 26 באוגוסט 2021[7]
- ממחקריו של בליצר באתר PubMed
הערות שוליים
- ^ באתר ההסתדרות
- ^ רוני לינדר, ורדה שלו ורן בליצר, באתר TheMarker
- ^ הפקולטה למדעי הבריאות - סגל אקדמי, באתר in.bgu.ac.il
- ^ באתר doctorsonly
- ^ רן בליצר - עמית עמית בתכנית מדיניות הבריאות מרכז טאוב, לחקר המדיניות החברתית בישראל
- ^ רן בליצר מנהל מכון המחקר של שירותי בריאות כללית רופא תורן גלובס, רנן נצר, 1 במרץ 2012
- ^ Noam Barda et al., Safety of the BNT162b2 mRNA Covid-19 Vaccine in a Nationwide Setting, New England Journal of Medicine, August 25, 2021
רן בליצר32078146Q91031108