רלית מחרחרת

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןרלית מחרחרת
Aramidopsis plateni 1898.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: עגוראים
משפחה: רליתיים
סוג: Aramidopsis
מין: רלית מחרחרת
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Aramidopsis plateni
תחום תפוצה
Aramidopsisplatenimap.png

רלית מחרחרת (שם מדעי: Aramidopsis plateni) היא מין של רלית, החיה בדרום מזרח אסיה, באי סולאווסי ובאי בוטון הסמוך, שבאינדונזיה. היא המין היחיד בסוגה והיא קיבלה את שמה עקב הקולות דמויי הנחירות שהיא מפיקה. היא איננה יכולה לעוף.

רלית זו היא ממוצעת בגודלה ואורכה 30 ס"מ ומשקלה 143–160 גרם. היא איננה יכולה לעוף ויש לה כנפיים קנות, זנב גדול ורגליים ארוכות שחורות ואצבעות ארוכות וחזקות, כשאצל הנקבות הרגליים הם כחולות-אפורות. הראש והחזה אפורים, הכנפיים חומות, החלק התחתון ותחילת הכנפיים צבועים בלבן מנוקד בשחור. העורף והגב כתום והמקור אדום.

הרליות נפוצות רק ביערות ושפלות ההר של צפון ומזרח האי סולוואי ובשנת 1995 נמצאה עוד אוכלוסייה באי בוטן. צמחיית האי היא סבוכה מעט ובה הרבה עצי במבוק וליאנות של עצי ג'ונגל ובאזור אחר עשב גדול מהמין Miscanthus sinensis שופע לאורך הרמות. הרליות מסוגלות להימצא על הרם עד גובה 1,300 מ'.

זוהי ציפור קולנית מאד שמשמיעה צווחות דמויות נחירה אנושית והיא עושה זאת כדי לקרוא לבן זוג או להזהיר טורפים. הרליות עצמם די נחבאות ונדירות ונמצאו רק בודדים בטבע, רובם בידי ציידים. הן ניזונות בעיקר מסרטנים או מלטאות קטנות וגם מביצים של עופות אחרים.

הרלית מאד נדירה בטבע ומעריכים שישנם בין 3,500-15,000 פרטים בוגרים. הסיבה העיקרית להידלדלותם היא אובדן היערות שנכרתים למטרות פיתוח, הפרעה בידי אנשים וכניסה לאי של טורפים כמו כלבים וחתולים או מכרסמים שצדים את האפרוחים. מצב שימורה היום הוא "פגיע".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רלית מחרחרת בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0