רונברג טורט
רונברג טורט (בפינית: Runebergintorttu; בשוודית: Runebergstårta) הוא טורט פיני בטעם שקדים וארק (אנ') (שהוא איננו ערק) או בטעם רום ומשקלו כ-100 גרם. בדרך כלל יש ריבת פטל מוקפת בטבעת של הציפוי מעל.[1]
מקור
הטורט קרוי על שמו של המשורר הפיני יוהאן לודוויג רונברג (1804–1877), אשר, על פי האגדה, נהנה באופן קבוע מהטורט שהכינה אשתו, עם פונש לארוחת הבוקר. בדרך כלל אוכלים טורטי רונברג רק בפינלנד וזמינים על פי רוב בחנויות, מתחילת ינואר ועד יום ההולדת של רונברג ב-5 בפברואר; עם זאת, פורבו, שבה התגורר רונברג במשך רוב חייו, היא יוצאת דופן, שכן בחלק מבתי הקפה שלה זמינים טורטים בכל יום בשנה.[2]
היסטוריה
אגדה פופולרית מספרת שאשתו של רונברג, פרדריקה רונברג (אנ'), הכינה את הקינוח. בספר המתכונים שלה משנות ה-50 יש מתכון לטורט, שלדעתה הוא וריאציה של מתכון קודם של הקונדיטור לארס אסטניוס מפורבו.[3] [4]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Maino, Caroline (5 בפברואר 2018). "Runebergstårta". www.kultursmakarna.se. Kultursmakarna. נבדק ב-27 בינואר 2019.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Runebergintorttu on kostea ja mantelinen (in Finnish)
- ^ Rahikainen, Agneta. "Skaldens liv - Familj och familjeintressen". www.runeberg.net. Runebergssällskapet. נבדק ב-27 בינואר 2019.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Runeberg, Fredrika Charlotta Tengström (2003). Receptbok. Helsingfors: Svenska litteratursällskapet i Finland. ISBN 951-583-093-1.
38519910רונברג טורט