רוטב תות שדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב תות שדה
עוגת גבינה עם רוטב תות שדה
עוגת גבינה עם רוטב תות שדה
פנקוטה עם רוטב תות שדה

רוטב תות שדה הוא קולי (רוטב) העשוי מפרי תות שדה כמרכיב העיקרי.

הכנה

הרוטב משמש בדרך כלל כרוטב קינוח. גרסאות פשוטות של הרוטב מכילות תותים וסוכר מעורבבים, מרוסקים או כתושים. ניתן להשתמש בתותים טריים או קפואים בהכנתו. לקבלת המרקם של קולי התערובת עוברת סינון.

עיבוי הרוטב נעשה באמצעות הוספת עמילן תירס וחימומו.

תוספות טעם מקובלות הן מיץ לימון או ברנדי.

סירופ תות

סירופ תות הוא סירופ בטעם תות, המיוצר בייצור המוני ומשווק במיכלי ובקבוקי פלסטיק. הסירופ משמש לייצור משקאות קלים וגלידות בטעם תות. סירופ תות אינו מכיל תותים אלא חומר טעם (Ethyl methylphenylglycidate).

שימושים

רוטב תותים משמש כרוטב לקינוח על מאכלים כמו עוגת גבינה, גלידה, גלידת סנדיי ועוגות נוספות שונות. הרוטב ניתן להגשה קר או חם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב תות שדה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0