רוטב פלפל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב פלפל
Sauce au poivre
Peppercorn sauce

רוטב פלפלצרפתית: Sauce au poivre; באנגלית: Peppercorn sauce) הוא רוטב שמנת קולינרי שמוכן עם גרגיר פלפל.

מאפיינים

את הרוטב מכינים באמצעות צמצום השמנת בתהליך הבישול. ניתן להשתמש בסוגים שונים של גרגירי פלפל בהכנתו, כמו שחור, ירוק וורוד, בין היתר. ניתן להגיש רוטב פלפל עם סטייק בקר כגון פילה מיניון ושאר נתחי פילה כמו כן עם כבש, עוף ומנות דגים, כגון אלה שהוכנו מטונה ומסלמון.

סטייק בקר מוגש עם רוטב פלפל מוכן מחמישה סוגי פלפלים

חלק מהגרסאות משתמש בכמה סוגים של גרגירי פלפל בהכנת הרוטב וחלקן עשויות להשתמש במרכיבים הדומים בטעמם לגרגרי פלפל, כגון sansho (מהמטבח היפני והקוריאני), אך אינם מסווגים כגרגרי פלפל. ניתן להשתמש ברוטב פלפל על מנות המוגשות במסעדות ביסטרו צרפתיות. גרסאות מסוימות של אומצה מפולפלת (steak au poivre) משתמשות ברוטב פלפל בהכנתן.

מרכיבים

המרכיבים העיקריים הם בדרך כלל גרגירי פלפל ושמנת. מרכיבים נוספים עשויים לכלול חמאה, יין, ברנדי, כגון קוניאק, שאלוט, שום ותבלינים נוספים, כגון עלה דפנה, כוכב אניס, טרגון ומלח בישול. גרסאות מסוימות עשויות לכלול משקאות חריפים נוספים כגון וויסקי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רוטב פלפל בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37875788רוטב פלפל