רוטב אבוקדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רוטב אבוקדו

רוטב אבוקדו הוא רוטב שמרכיבו העיקרי הוא אבוקדו.[1]

רטבים המיוצרים באופן מסחרי מגיעים בדרך כלל במצב צבירה נוזלי, כדי שיהיה ניתן לשפוך אותם. הכנה מסחרית כוללת ערבוב האבוקדו באמצעות בלנדרים מהירים, המפרקים את העיסה. לעיסה מוסיפים תבלינים, מים וחומרים מתחלבים, והמוצר המתקבל מוקפא בדרך כלל כדי למנוע השחמה.

הכנת רוטב אבוקדו ביתי יכולה להיעשות על ידי ערבוב של יוגורט, אבוקדו, מיץ לימון, שמן צמחי, שום כתוש, סוכר, כמון, מלח בישול ורוטב פלפל אדום.[2]

מרכיבים נוספים ברוטב אבוקדו הם עגבנייה, בצל הגינה, פלפל צ'ילי, כוסברה, פלפל ושום.[3]

רוטב אבוקדו משמש כמרכיב במנות בשר או ירקות המוגשות בטאקו או בבוריטו.[4]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Noelle Carter Noelle Carter is the former Los Angeles Times Test Kitchen director She left in January 2019, Culinary SOS: How to make the avocado sauce from Cielito Lindo on Olvera Street, Los Angeles Times, ‏7 ביולי 2021 (באנגלית)
  2. ^ "Avocado sauce". Alberni Valley Times. 1991-03-15. p. 17. נבדק ב-2021-12-05.
  3. ^ StackPath, californiaavocado.com
  4. ^ Weekend Recipe: Bean and Beef Taquitos with Avocado Sauce, KCET (באנגלית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32731655רוטב אבוקדו