רבאני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
רבאני
Revani
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם

רבאניטורקית: Revani) הוא קינוח מסורתי ומתוק העשוי מסולת ועמילן ונפוץ בטורקיה, יוון ומצרים[1][2].

הקינוח מורכב מסולת, ביצים ועמילן שאותם מערבבים ואופים ועליהם יוצקים סירופ לימון המעורבב עם סוכר ומים ומעטרים בשקדים או פיסטוקים[3].

נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי.

מקורו של הקינוח הוא מתקופת האימפריה העות'מאנית לאחר שהומצא על ידי טבחי הארמון לאחר כיבוש ארמניה וירוואן ולכן נקרא רבאני[4].

מלבד הגרסה הבסיסית, למאכל גרסאות מבוססות גבינה, חלב או יוגורט, ביוון מורכב הקינוח מגרידת תפוז ומי ורדים ובמצרים מורכב מדבש ומי ורדים ונקרא בסבוסה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רבאני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Özge Şengelen, Turkish delights: Traditional desserts of Turkish cuisine, Daily Sabah, ‏2023-02-26 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Osmanlı Tekke Mutfak Kültürü ve Mecmuâ-i Fevâid
  3. ^ MELCEÜ’T- TABBÂHÎN
  4. ^ https://www.facebook.com/thespruceeats, Learn How to Make the Mediterranean Dessert Revani, The Spruce Eats (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36481647רבאני