קרסומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביצי דגי מולית המתייבשים באוויר הפתוח בטאיוואן לצורך הכנת קרסומי.

קרסומי או קאראסומייפנית: カラスミ (鱲子) הוא מאכל העשוי ביצי דג מולית מוחמצים במי מלח ומיובשים. מאכל זה הוא מאכל המאפיין את אזור נגסאקי שביפן ויחד עם האוּני (ביצי קיפוד ים מומלחות) והקונווואטה (מעיי מלפפון ים) הם שלושת הצ'ינמי (מילולית "טעם נדיר", מאכלים הנחשבים ייחודים לאזור מסוים ביפן).

הביצים מומלחות, ומיובשת בשמש. מאכל זה נחשב למעדן ביפן ובטאיוואן. ביפן נהוג לשתות יין סאקה לצד הקרסומי.

ישנה סברה לפי מקור שמו של המאכל בדמיונו למקלות הדיו (ביפנית: סומי) שיובאו מסין ליפן (סין כונתה "קרה").

בישראל מיוצר קרסומי מביצי דג בורי, לצורך שיווקו למדינות מזרח אסיה.

ראו גם

קרסומי מוגש במסעדה בטאיוואן.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22361178קרסומי