קפארונס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קפארונס
Caparrones

קפארונסספרדית: Caparrones) הוא תבשיל (מרק/נזיד) ספרדי העשוי מקפארון (caparrón), שהוא סוג של שעועית אדומה ומנקניקית צ'וריסו מתובל.

מאפיינים

גם השעועית וגם הנקניקייה, שניהם התמחויות מקומיות של אזור לה ריוחה הספרדי. צורתה של שעועית קפארון קצרה ועגולה יותר משעועית אדומה נפוצה. התבשיל נחשב לאחד המאכלים החשובים ביותר בבישול של אזור ריוחה.[1]

ניתן להשוות את חשיבותו התרבותית באזור לפבדה האסטורית. תדמית הקפארונס קשוה לכוח גופני, כמו גם לנפיחות. יש כמה מסעדות ופונדקים בלה ריוחה שנושאים את השם "הפונדק של קפארונס" בספרדית: Mesón los Caparrones.

גידול

זן שעועית זה גדל באופן נרחב במטעים סביב לה ריוחה, והמפורסמים ביותר הם מאנגואינו (אנ'), שם מתקיים פסטיבל שנתי לכבוד פולי השעועית הללו.[2]

מוטות שמכינים מענפי עצים כמו צפצפה או מענפי שיחים כמו סמבוק ומשמשים לתמיכת צמיחת הצמח נקראים palos de caparrón (מוטות קפארון). המוטות הללו נשמרים משנה לשנה קשורים בצרורות ונקראים גווילאס. ישנם גם סוגים של צמחי קפארון הנקראים sin palo (ללא עמוד) מכיוון שאינם גדלים מאוד לגובה ולכן אינם דורשים תמיכה מלאכותית.

אלוביה דל אוביספו או שעועית קפארון.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Castañares: Los Caparrones de Castañares". www.castanaresderioja.org. נבדק ב-2019-05-19.
  2. ^ "Festival de la alubia de Anguiano - Cocina Tradicional Riojana". אורכב מ-המקור ב-2012-03-28. נבדק ב-2011-03-02.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37833862קפארונס