פבדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פבדה
פבדה בהגשה מסורתית עם לחם פריך וסיידר

פבדה אסטוריאנית, אשר לרוב מכונה פשוט פבדה ספרדית ובאסטורית: Fabada)היא נזיד שעועית עשיר שמקורו מאסטוריאס, אך זמין ברחבי ספרד ובמסעדות ספרדיות ברחבי העולם. פבדה משומרת נמכרת במרכולים ברחבי המדינה.

פבדה כוללת שעועית לבנה גדולה יבשה (המושרית לילה לפני השימוש), כתף חזיר או קותלי חזיר (בייקון), נקניק דם, צ'וריסו, ולעיתים קרובות זעפרן

פבדה מוגשת חמה והיא תבשיל עשיר וכבד, לכן לרוב נאכלת במהלך החורף, בארוחה המרכזית של היום, ארוחת הצהריים. לרוב מוגשת כמנה ראשונה, אבל יכולה להיות גם המנה העיקרית של הארוחה. מוגשת בדרך כלל עם לחם פריך ועם סיידר אסטוריאני או יין אדום.

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פבדה בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0