קערת אסאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הכנת מחית פירות אסאי
חומרי גלם להכנת קערת אסאי
קערת אסאי עם גרנולה, תות ובננה

קערת אסאי הוא מאכל מתוק מהמטבח הברזילאי, מהמדינות פארה ואמזונאס.[1][2] המנה עשויה ממחית קרמית קפואה של פרי דקל האסאי,[3] שמרקמו גרגרי וטעמו חמצמץ עקב רמת חומציות גבוהה.[4]

מחית האסאי מוגשת כשייק בקערה,[5] בדרך כלל מעורבב עם סירופ גוארנה, ומוגש לרוב עם גרנולה ובננה.[6]

למרות שקערת אסאי היא מנה המוגשת בכל רחבי ברזיל,[7][3] היא אופיינית במיוחד לפארה, ריו דה ז'ניירו, פלוריאנופוליס, סאו פאולו, גויאס ולאורך החוף הצפון-מזרחי, שם היא נמכרת בקיוסקים לאורך טיילת החוף ובברי מיצים בערים.[8]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קערת אסאי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Aislyn Greene, The Surprising History of the Açaí Bowl, אתר www.afar.com
  2. ^ Amazon Açaí Bowl
  3. ^ 3.0 3.1 Who Really Invented the Açaí Bowl?
  4. ^ What Does Acai Taste Like?
  5. ^ Açaí, a Global Super Fruit, Is Dinner in the Amazon
  6. ^ The Rough Guide to South America On A Budget, Rough Guides, 1 באוגוסט 2011, p. 257, ISBN 978-1-84836-774-6 {{citation}}: (עזרה)
  7. ^ "History of the Acai Bowl". Tambor® | A PASSION FOR Premium Açaí (באנגלית). 2014-03-03. נבדק ב-2020-09-26.
  8. ^ "Culinary Encyclopedia: Acai Berry". אורכב מ-המקור ב-2013-04-18. נבדק ב-2012-11-24.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קערת אסאי39220802Q4833218