גרנולה
ערך תזונתי ל-100 גרם (בממוצע) | |
קלוריות | 400 קק"ל |
---|---|
חלבונים | 12 ג' |
פחמימות | 60 ג' |
שומן | 15 ג' |
שומן רווי | 4% |
כולסטרול | 0 מ"ג |
נתרן | 18 מ"ג |
סיבים תזונתיים | 11 ג' |
מקור: [דרוש מקור] |
גרנולה היא תערובת דגנים הנחשבת למזון בריאות. תערובת זו מבוססת על פתיתי שיבולת שועל קלויים ובעלת גוון חום כהה (להבדיל מתערובת מיזלי שבה שיבולת השועל אינה קלויה, וצבעה לבן וחום, הגוון הטבעי של שיבולת שועל). בנוסף יכולה הגרנולה להכיל מיני אגוזים, שקדים וזרעים המגוונים את טעמה ומוסיפים לערכה התזונתי. כדי להמתיק את הגרנולה משתמשים בדרך כלל בדבש, בסוכר חום ובמבחר סוגים של פירות יבשים בעלי מתיקות טבעית.
את הגרנולה מומלץ להכין באזור בו יש מעט לחות על מנת לשמור על איכות חומר הגלם. בשלב הראשון מכינים את נוזל ההמתקה של הגרנולה מוסיפים לשיבולת השועל וקולים בתנור עד לקבלת המראה והפריכות הרצויה. לאחר מכן, יש לקרר את שיבולת השועל. השלב הבא כולל הוספת תוספות לשיבולת השועל, כגון אגוזים זרעים ושקדים. לבסוף, יש לקרר את הגרנולה ולשמור באריזה אטומה.
הגרנולה בתוספת יוגורט, חלב או מיץ תפוזים יכולה לשמש כארוחת בוקר מזינה. כמו כן משמשת הגרנולה כחטיף לאורך היום וכחטיף אנרגיה לאכילה לפני פעילות גופנית או אחריה.
הגרנולה ידועה בעולם מזה עשרות שנים, אך ניתן לציין שתי אבני דרך בכניסתה לתפריט היום יומי בעולם המערבי:
- בשנות ה-60 תנועת ילדי הפרחים חיפשה מאכלים יבשים הנשמרים לאורך זמן, טעימים, ובעלי מראה וטעם "קרובים לטבע", הניתנים לקנייה בצורת מזון ארוז מראש, אך שניתן גם להכינם לבד בקלות.
- התפתחות דרישה למזון טבעי ללא תוספות של חומרים משמרים וצבעי מאכל.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: גרנולה |
- דוקטור מאיה רוזמן, האם גרנולה אכן בריאה?, חדשות ערוץ 2, 10.12.12
- אפרת ליכטנשטט, ים השיבולים: המדריך המלא להכנת גרנולה ביתית, באתר nrg, 9 באוקטובר 2015