קו לחיים
קו לחיים (נוסדה ב-1989 על ידי טוביה לוונשטיין) היא עמותה העוסקת במשימות התנדבות בסביבת ילדים חולים בישראל, בעיקר בבתי חולים בפריפריה, במטרה להקל על סבל החולים ולשפר את סיכויי החלמתם. העמותה מתמקדת בארגון ימי כיף, טיולים ופעילויות, ובקיץ מארגנת קייטנה לילדים בעלי צרכים מיוחדים, נפגעי שיתוק מוחין, ניוון שרירים וחולי סרטן. העמותה היא וולונטרית, ומפעילה גם מרכזי מידע וסיוע. פעילות העמותה מתפרשת ביישובים רבים בכל רחבי הארץ. מוקד ניהול הפעילות מתרחש בארבעה סניפים עיקריים: סניף ירושלים, סניף צפון שמרכזו בחיפה, סניף דרום באשקלון וסניף מרכז בפתח תקווה.
פעילות
לדברי העמותה פועלים בה כ-1,500 מתנדבים, המסייעים ל-1,350 ילדים חולים בשנה. המתנדבים עוסקים בהנחיית המשפחות מול מוסדות הרפואה, ומקיימים אירועים וקייטנות. כמו כן הוא מקיימת העמותה מתנ"ס אחרי שעות הלימודים של הילדים בבית הספר, ואת פרויקט "משאלת חיים", המסייע להגשמת חלומם של ילדים. בנוסף לכך, בכל שנה מקיים הארגון עשרות שבתות אירוח לילדים ולמתנדבי העמותה. בשבתות אלו נחשפים הילדים לקהילות שונות ברחבי הארץ, שוהים בבתיהם, נהנים מפעילות ערכית וחינוכית, הצגות ופעילויות חברתיות נוספות. פעילות זו מאפשרת לילדים לצאת מהשגרה, ובמקביל היא מעלה את המודעות של תושבים רבים בישראל ומפגישה אותם עם ילדים אלה.
סמל העמותה
במהלך השנים נפוצו ויכוחים רבים מה מהות הסמל. במבט שטחי נראה כי מצויר פרצוף מחייך פשוט, אך בהסתכלות ממוקדת ניתן לראות כי זהו בעצם ציור מופשט של שני אנשים מניחים יד, איש על כתף רעהו.
חריגות ופיצולים
בשנת 2005 נחשפו בעיתונות אי סדרים בניהול העמותה[1], בנושא מחנות הקיץ. כיום פועלת העמותה בפיקוחו של מפרק מפעיל, עו"ד איתן ארז ועו"ד יואב בן פורת ממשרדו, והוכרז כי היא מנוהלת באופן חוקי, וכי היקף פעילותה גדל ב-25%[2].
ב-2008 סיכם בית המשפט המחוזי בירושלים כי קיימת חשיבות עליונה להציל את העמותה, למען 1,380 משפחות הנעזרות מדי יום בפעילותה והשבתה לידי המשפחות לניהול בעתיד, נפתחה קרן להצלת העמותה והגעה להסדר נושים, אליה התחייבו בני המשפחות לגייס מיליון ש"ח כתנאי להמשך קיומה של העמותה [דרוש מקור].
הערות שוליים
- ^ ynet, מונה מפרק זמני לעמותת "קו לחיים", באתר ynet, 9 באוקטובר 2005
- ^ דבר עו"ד איתן ארז, באתר העמותה
24558306קו לחיים