קונג'אק
קונג'אק | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צמחים |
מערכה: | בעלי פרחים |
סדרה: | כף צפרדע |
משפחה: | לופיים |
קונג'אק (או בשמו המדעי Amorphophallus konjac) הוא צמח ממשפחת הלופיים. הצמח גדל בר באזורים חמים בעלי אקלים סובטרופי עד טרופי במזרח אסיה. כמו כן, הוא גדל באפריקה, באוסטרליה ובעיקר באיים טרופיים[דרוש מקור].
הקונג'אק הוא צמח רב שנתי בעל פקעת שקוטרה עשוי להגיע לאורך של 25 ס"מ. בהקשרים תזונתיים נקרא הקונג'אק לעיתים בשם "קוניאקו" (konnyaku), שהוא שמו היפני של הצמח, זאת משום שהוא מהווה מרכיב דומיננטי יחסית במטבח היפני.
שימושים
את צמחי הקונג'אק מגדלים בסין, קוריאה, טייואן, יפן ודרום-מזרח אסיה בשביל פקעותיו העשירות בעמילן, אשר בהן משתמשים להכנת קמח, ג'לי ותחליף צמחי לג'לטין. במטבח היפני, הקונג'אק הוא מרכיב בולט במרק האודן. המטבח היפני כולל מאכלים מבוססי קונג'אק נוספים, כגון נודלס מקמח קונג'אק.
ערך תזונתי
פקעת קונג'אק יבשה מכילה כ-40% גלוקומנן, סיב תזונתי צמיגי המעניק לג'לי המופק מפקעת הקונג'אק את צמיגותו, ועשוי להיות המקור לסגולות בריאותיות מסוימות שיוחסו לצמח ברפואה הסינית. הקונג'אק דל מאד בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, ולכן משמש לעיתים כמזון דיאטטי, ואף ליצירת תוספי תזונה למטרות הרזיה, לעיתים קרובות בצורת אטריות.
קישורים חיצוניים
- גלוקומנן קונג'אק, באתר "תרופות סבתא טבעיות שעובדות"