קולצ'ה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מטבח | הודי ופקיסטני |
אזור מוצא | קשמיר ופנג'אב |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | קמח מיידה |
קולצ'ה (בהינדי: कुल्चा; באורדו: کلچا; באנגלית: Kulcha) הוא לחם שטוח ועגול העשוי מקמח מיידה ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.
לחם הקולצ'ה מורכב מקמח מיידה, מלח ומחמצת שאותם מערבבים יחד ומתפיחים כשעה ולאחר מכן מברישים את הלחם עם חמאה מזוקקת הנקראת גהי[1].
הקולצ'ה דומה בטעמו ללחם הנאן ונהוג לצרוך אותו לצד מאכל חומוס חריף שנקרא צ'אלה.
גרסאות
ללחם גרסאות שונות ומלבד הגרסה הרגילה קיימות גם גרסאות על בסיס חלב, צמחוניות ובמילוי תפוח אדמה ובשר כבש.
- דודיה קולצ'ה (Doodhia Kulcha) - לחם המבוסס על בצק עם חלב ויוגורט.
- עוואדי קולצ'ה (Awadhi Kulcha) - מנה המוגשת בליווי בשר כבש[2].
- קאלאדי קולצ'ה (Kaladi Kulcha) - לחם במילוי גבינת קאלאדי מטוגנת.
- אמיטצרי קולצ'ה (Amritsari Kulcha) - מנה המוגשת בליווי תבשיל חומוס ונפוצה בעיר אמריטסר.
בחבל הארץ פנג'אב, פקיסטן, נחשב לחם הקולצ'ה לארוחת בוקר פופולרית ונפוצה[3].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת אמיטצרי קולצ'ה, באתר Hebbarskitchen
הערות שוליים
- ^ Plain Kulcha Recipe , dynamic and growing database of punjabi recipes, Indian Recipes, Vegeterian Recipes, web.archive.org, 17 במרץ 2015
- ^ Charmaine O' Brien, The Penguin Food Guide to India, Penguin UK, 2013-12-15, מסת"ב 978-93-5118-575-8. (באנגלית)
- ^ Traditional foods: In Pindi, a place for Kashmiri bread lovers, The Express Tribune, 1 בנובמבר 2012 (באנגלית)
32023122קולצ'ה