קולביאקה
קולביאקה (ברוסית: кулебяка)[1] הוא סוג של פירוגי ממולא מהמטבח הרוסי.
מאפיינים
המאכל ממולא בדרך כלל בסלמון או בחדקן, אורז או כוסמת, ביצים קשות, פטריות, בצל ושמיר.[2] הפשטידה נאפית במעטפת של מאפה, בדרך כלל של בריוש או בצק עלים.[3] קולביאקה עשוי היום גם עם מילויים צמחוניים פשוטים יותר כמו כרוב או תפוחי אדמה.[4]
היסטוריה
בראשית המאה ה-20, אוגוסט אסקופיה, השף הצרפתי המפורסם, הביא אותו לצרפת וכלל מתכונים עבורו ביצירת המופת שלו The Complete Guide to the Art of Modern Cookery.[1]
קולביאקה גראנד קלאסי כולל מספר מילויים, לעיתים קרובות תערובת של דג לבן ואורז לשכבות העליונות והתחתונות עם פילה של חדקן או סלמון ביניהם.[3] בדרך כלל את המילויים מחלקים לבליני דקים, כדי למנוע ערבוב.[5] המרכיב היוצא דופן ביותר שנכלל בדרך כלל בגרסה הגדולה של המנה הוא vesiga, מח עצם מעמוד השדרה של החדקן.[6]
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 "Beyond the Kitchen Wall: Coulibiac". אורכב מ-המקור ב-2011-11-17. נבדק ב-2012-03-05.
- ^ Madison Books; Andrews McMeel Publishing (1 בנובמבר 2007). 1,001 Foods to Die For. Andrews McMeel Publishing. pp. 280–. ISBN 978-0-7407-7043-2. נבדק ב-8 בפברואר 2011.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ 3.0 3.1 "What is Coulibiac, Kulebiaka, Kulebyaka?". אורכב מ-המקור ב-6 באפריל 2015. נבדק ב-27 בדצמבר 2014.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Coulibiac With Cabbage". Skeeterskitchen.com. נבדק ב-2015-01-21.
- ^ Kulebyaka with 5 fillings(rus.)
- ^ "Food Facts & Trivia: Vesiga". נבדק ב-27 בדצמבר 2014.
{{cite web}}
: (עזרה)
38085101קולביאקה