בקר ולינגטון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בקר ולינגטון
פרוסה של בקר ולינגטון
פרוסה של בקר ולינגטון
פרוסה של בקר ולינגטון
מאכלים
על שם ארתור ולסלי, הדוכס הראשון מוולינגטון
מוצא אנגליה
מרכיבים עיקריים בצק עלים, פילה
בקר ולינגטון

בקר ולינגטון או ביף ולינגטוןאנגלית: Beef Wellington) הוא מאכל בשר בקר פופולרי במטבח האנגלי. המאכל כולל אומצת בקר, שאותה חובקות שכבות של פאטה (לרוב פאטה כבד אווז) ודוקסל פטריות, העטופות בבצק עלים ונאפות בתנור. בחלק מגרסאות מאכל זה הבשר נעטף בחביתית.

מאכל בריטי דומה הוא כריך הצייד.

מקור שם המאכל

מקור שמו של המאכל אינו ברור. על פי אחת הסברות, המאכל נקרא על שם ארתור ולסלי, הדוכס הראשון מוולינגטון, אשר הביס את נפוליאון בונפרטה בקרב ווטרלו. לפי סברה אחרת, מקור השם של המנה הוא בניסיון לתת שם אנגלי פטריוטי למאכל הצרפתי filet de bœuf en croûte, בתקופת מלחמות נפוליאון. לפי סברה שלישית המנה נקראת בשם זה על שום דמיונה למגפיים המכונים באנגליה "נעלי ולינגטון".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בקר ולינגטון בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בקר ולינגטון38058056Q1412680