קוטאב (קינוח)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוטאב
قطاب

קוטאבפרסית: قطاب; באנגלית: Qottab) הוא מאפה או עוגה מהמטבח הפרסי במילוי שקדים מטוגן בשמן עמוק,[1]

מאפיינים

את הקוטאב המקורי מכינים מקמח, שקדים, אבקת סוכר, שמן צמחי והל. העיר יזד ידועה בזכות הקוטאב שלה.

קוטאב התפתח ממאפה מלוח מוקדם יותר, הידוע בשם סנבוסאג, האב הקדמון של הסמוסה האתיופית והסמוסה הדרום אסיתית. מאז המאה ה-16, הצורה המלוחה המקורית של סנבוסאג הפכה לנדירה מחוץ לאזור לאריסטאן ולחוף המפרץ הפרסי.

הכנה

את הקינוח מכינים בשני סוגי מילויים: מאגוזי מלך ופיסטוק. בשכבה החיצונית, העשויה מבצק ומעוטרת באבקת סוכר, משתמשים לתכולתה בגרעיני פיסטוק וסוכר טחון או באגוזי מלך וסוכר טחון. קוטאב נחשב לאחד הקינוחים המתוקים האיראניים הוותיקים והאותנטיים ביותר.

סוגים נוספים

קוטאב לאקי או ברסאק לאקי (Qottab Laki או Barsaq Laki) הוא מתוק השייך לאזור נוראבאד בלורסטן. שם מוסיפים משמש לבצק שלו, ומרכיביו הפנימיים הם קינמון, הל, מי ורדים, אגוזי מלך וסוכר. מומחי עיצוב טעמים של חברת הטעמים והבישום מגנוליה, השתמשו בידע ובטכנולוגיה מודרנית בפעולה ייחודית במטרה לשחזר ולהנציח טעמים איראניים אותנטיים. הם הצליחו לראשונה לעצב טעם קוטאב באיראן, ולאחר ביצוע מבחני הערכה חושית (טעימות) הטעם הופק כחלק מתעשיית המזון של איראן.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קוטאב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ramazani, N. "BĀDĀM". Encyclopædia Iranica. נבדק ב-7 באוקטובר 2011. {{cite encyclopedia}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38148048קוטאב (קינוח)