קאשק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאשק
Kašk
מאכלים
סוג גבינה
מטבח אזרבייג'ני ופרסי
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא איראןאיראן איראן, אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
גבינות
סוג חלב פרה

קאשקאזרית: qurut; בפרסית: Kašk; בטורקית: Keş) היא אבן יוגורט יבשה העשויה מחלב פרה ונפוצה במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].

הכנת הקאשק נעשית באמצעות החמצה והתססת חלב (ניתן להשתמש בסוזמה), סינון נוזלים, יצירת כדורים והעברתם לייבוש בתנור או בשמש עד לקבלת מרקם קשה ויבש[2].

נהוג להשתמש בקאשק כתוספת לתבשילים ומרקים כאשר מפוררים את חלקי הגבינה אל תוך התבשיל.

אבני היוגורט המיובשים נוצרו על ידי נוודים במרכז אסיה, שחיפשו דרכים לשמר את החלב לתקופות ארוכות[3][4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאשק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ CooksInfo, Qurut, CooksInfo (באנגלית)
  2. ^ Harlan Walker, Milk-- Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Oxford Symposium, 2000, מסת"ב 978-1-903018-06-4. (באנגלית)
  3. ^ Kashk goosfandi - Arca del Gusto, Slow Food Foundation (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ Susie Armitage, Make the Ancient Road Snack of Central Asian Nomads, Atlas Obscura, ‏2021-03-08 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39225176קאשק