קאשק
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
מטבח | אזרבייג'ני ופרסי |
אזור מוצא | מרכז אסיה |
מוצא | איראן, אזרבייג'ן |
גבינות | |
סוג חלב | פרה |
קאשק (באזרית: qurut; בפרסית: Kašk; בטורקית: Keş) היא אבן יוגורט יבשה העשויה מחלב פרה ונפוצה במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].
הכנת הקאשק נעשית באמצעות החמצה והתססת חלב (ניתן להשתמש בסוזמה), סינון נוזלים, יצירת כדורים והעברתם לייבוש בתנור או בשמש עד לקבלת מרקם קשה ויבש[2].
נהוג להשתמש בקאשק כתוספת לתבשילים ומרקים כאשר מפוררים את חלקי הגבינה אל תוך התבשיל.
אבני היוגורט המיובשים נוצרו על ידי נוודים במרכז אסיה, שחיפשו דרכים לשמר את החלב לתקופות ארוכות[3][4].
ראו גם
קישורים חיצוניים
- לין לוי, אבן יוגורט: כל מה שרציתם לדעת על התבלין הסודי של השפים, באתר ynet, 8 ביוני 2019
- אבן יוגורט, באתר השולחן
הערות שוליים
- ^ CooksInfo, Qurut, CooksInfo (באנגלית)
- ^ Harlan Walker, Milk-- Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Oxford Symposium, 2000, מסת"ב 978-1-903018-06-4. (באנגלית)
- ^ Kashk goosfandi - Arca del Gusto, Slow Food Foundation (באנגלית אמריקאית)
- ^ Susie Armitage, Make the Ancient Road Snack of Central Asian Nomads, Atlas Obscura, 2021-03-08 (באנגלית)
39225176קאשק