סוזמה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | גבינה |
מטבח | טורקי ואזרבייג'ני |
אזור מוצא | מרכז אסיה |
מוצא | טורקיה |
גבינות | |
סוג חלב | פרה |
סוזמה (בטורקית: Süzme; בערבית: سوزما) היא גבינה טורקית, המיוצרת מחלב פרה ונפוצה במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1][2].
הגבינה מורכבת מיוגורט, חלב וחמאה המותססים, מוכנסים לבד ונתלים למשך 5 שעות לצורך ניקוז[3].
נהוג לאכול את הגבינה באירועים חגיגיים וגם באופן יומיומי ולהשתמש בה כמנת פתיחה, מילוי לבורקס או פשטידות, וכממרח על לחם[4].
תהליך הייצור
תהליך הגיבון כולל מספר שלבים עיקריים[5]:
- התססה: יוגורט או חלב חמוץ מותססים בטמפרטורת החדר עד לקבלת מרקם סמיך.
- הסרת נוזלים: החלק המותסס מועבר לבד גזה או מסננת דקה ונתלה לניקוז הנוזלים למשך מספר שעות עד ימים, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה.
- אריזה ואחסון: הגבינה המנוקזת מוכנסת לכלי סגור ומאוחסנת בקירור וניתן להוסיף לה מלח לשימור ולשיפור הטעם.
קישורים חיצוניים
- מתכון: גבינת סוזמה, באתר SBS
- מתכון אוזבקי להכנת סוזמה, באתר The Art of Uzbek Cuisine
הערות שוליים
- ^ "'Greek' yoghurt Chobani firm loses legal battle". BBC News (באנגלית בריטית). 2014-01-29. נבדק ב-2024-06-29.
- ^ YANIK KOKULU YOĞURT | Kültür Portalı, web.archive.org, 2022-09-09
- ^ Alan Davidson, The Oxford companion to food, New York, NY : Oxford University Press, 2014, מסת"ב 978-0-19-967733-7
- ^ What’s The Difference Between Regular and Greek Yogurt?, Kitchn (באנגלית)
- ^ Neuman, William (2012-01-12). "Greek Yogurt a Boon for New York State". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2024-06-29.
38953003סוזמה