סוזמה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוזמה
Süzme
מאכלים
סוג גבינה
מטבח טורקי ואזרבייג'ני
אזור מוצא מרכז אסיה
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
גבינות
סוג חלב פרה

סוזמהטורקית: Süzme; בערבית: سوزما) היא גבינה טורקית, המיוצרת מחלב פרה ונפוצה במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1][2].

הגבינה מורכבת מיוגורט, חלב וחמאה המותססים, מוכנסים לבד ונתלים למשך 5 שעות לצורך ניקוז[3].

נהוג לאכול את הגבינה באירועים חגיגיים וגם באופן יומיומי ולהשתמש בה כמנת פתיחה, מילוי לבורקס או פשטידות, וכממרח על לחם[4].

תהליך הייצור

תהליך הגיבון כולל מספר שלבים עיקריים[5]:

  1. התססה: יוגורט או חלב חמוץ מותססים בטמפרטורת החדר עד לקבלת מרקם סמיך.
  2. הסרת נוזלים: החלק המותסס מועבר לבד גזה או מסננת דקה ונתלה לניקוז הנוזלים למשך מספר שעות עד ימים, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה.
  3. אריזה ואחסון: הגבינה המנוקזת מוכנסת לכלי סגור ומאוחסנת בקירור וניתן להוסיף לה מלח לשימור ולשיפור הטעם.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוזמה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "'Greek' yoghurt Chobani firm loses legal battle". BBC News (באנגלית בריטית). 2014-01-29. נבדק ב-2024-06-29.
  2. ^ YANIK KOKULU YOĞURT | Kültür Portalı, web.archive.org, ‏2022-09-09
  3. ^ Alan Davidson, The Oxford companion to food, New York, NY : Oxford University Press, 2014, מסת"ב 978-0-19-967733-7
  4. ^ What’s The Difference Between Regular and Greek Yogurt?, Kitchn (באנגלית)
  5. ^ Neuman, William (2012-01-12). "Greek Yogurt a Boon for New York State". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2024-06-29.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38953003סוזמה