קאצ'ו א פפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאצ'ו א פפה
מאכלים
סוג מנת פסטה, מנה ראשונה
מוצא איטליה
מרכיבים עיקריים פקורינו רומאנו, פסטה, פלפל שחור,

קאצ'ו א פפה (מאיטלקית: Cacio e Pepe, מילולית: "גבינה ופלפל") הוא מאכל פסטה מהמטבח האיטלקי, המזוהה עם מחוז לאציו והעיר רומא[1]. פירוש השם הוא "גבינה ופלפל" בכמה ניבים איטלקיים מרכזיים. כפי שהשם מרמז, מרכיבי המנה פשוטים מאוד וכוללים פלפל שחור, גבינת פקורינו רומנו מגוררת וספגטי או טונרלי, השם המקובל בלאציו לספגטי אלה קיטרה - צורת פסטה ארוכה ומרובעת שנוצרת בעזר מכשיר שנקרא גיטרה. כשמכינים את המנה נותרים מעט ממי הבישול החמים עם הפסטה: החום ממיס את הגבינה, ואילו העמילנים במים עוזרים לכבוש את הפלפל והגבינה לפסטה. בטוסקנה נהוג להכין לפעמים את המנה עם פיצ'י - צורת פסטה ארוכה ועבה אופיינית לטוסקנה שניתן לתאר כספגטי מרודדים ידנית.

ביבליוגרפיה

  • Boni, Ada (1983) [1930]. La Cucina Romana (באיטלקית). Roma: Newton Compton Editori.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאצ'ו א פפה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Boni (1930), p. 46 "Cacio e Pepe"

עיינו גם בפורטל

פורטל המזון הוא שער למבחר ערכים בנושא מאכלים שונים, חברות מזון, מטבחים של תרבויות ועמים שונים ועוד.

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32904227קאצ'ו א פפה