צ'אדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
צ'אדי

צ'אדיגאורגית: ჭადი) או מצ'אדי (მჭადი) הוא מאפה מקמח תירס (ללא שאור unleavened) נפוץ בעיקר בסמגרלו שבגאורגיה. נקרא גם לחם תירס.

צבעו בדרך כלל הוא צהוב אלא אם משתמשים בקמח תירס לבן. נהוג לאכול אותו יחד עם גבינה (סולוגוני למשל). המושג אכילת צ'אדי וגבינה ("ჭადი და ყველი", "צ'אדי דא קווֶלי") מציין אכילת ארוחה פשוטה ומשביעה.

אופן ההכנה

מערבבים קמח במים ולשים אותם לבצק. מעצבים אותו בצורה עגולה בגודל כף היד. ואופים אותו בתנור מחומם.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא גאורגיה ובנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.