פרמילה ג'איאפאל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרמילה ג'איאפאל
Pramila Jayapal
לידה 21 בספטמבר 1965 (גיל: 59)
צ'נאי, טאמיל נאדו, הודו
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת ג'ורג'טאון
אוניברסיטת נורת'ווסטרן
עיסוק פוליטיקאית
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
בן זוג סטיב ויליאמסון
חברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של וושינגטון
3 בינואר 2017 – מכהנת
(7 שנים ו־46 שבועות)
→ ג'ים מקדרמוט

פרמילה ג'איאפאלאנגלית: Pramila Jayapal; נולדה ב-21 בספטמבר 1965) היא פוליטיקאית אמריקאית, המכהנת כחברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של מדינת וושינגטון, מאז 2017. ג'איאפאל מייצגת את רוב העיר סיאטל, וכן חלק מפרוורי מחוז קינג. טרם היבחרה לקונגרס ייצגה את מחוז הבחירה ה-37 בסנאט של וושינגטון. היא האישה האמריקאית-הודית הראשונה שנבחרה אל בית הנבחרים האמריקאי, והאדם האסייתי-אמריקאי הראשון שייצג את וושינגטון בקונגרס של ארצות הברית.

ביוגרפיה

ראשית חייה

ג'איאפאל נולדה בצ'נאי שבטאמיל נאדו בהודו, בתם של הסופרת מאיה ג'איאפאל, ואיש השיווק אם. פי. ג'איאפאל. את רוב ילדותה העבירה באינדונזיה ובסינגפור[1]. בשנת 1982, בגיל 16, היגרה לארצות הברית, לשם לימודיה הגבוהים בקולג'. כעבור זמן מה השלימה לימודי תואר ראשון באוניברסיטת ג'ורג'טאון ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת נורת'ווסטרן. ג'איאפאל עבדה עבור החברה "PaineWebber" כאנליסטית פיננסית בתום לימודיה האקדמיים. ב-PaineWebber החלה לעבוד על מיזמי פיתוח משיקגו ועד תאילנד. מאוחר יותר עבדה זמן קצר במכירות ושיווק בחברה רפואית לפני שעברה למגזר הציבורי ב-1991.

לאחר פיגועי 11 בספטמבר ייסדה ג'איאפאל את "Hate Free Zone", קבוצת דיפלומטיה ציבורית עבור מהגרים. הארגון "Hate Free Zone" רשם אזרחים אמריקאים טריים בפנקס הבוחרים הרלוונטי להם, ולפעל למען החלת רפורמה במדיניות ההגירה של ארצות הברית ונושאים הקשורים לסוגיה זו. היא תבעה בהצלחה את שירותי ההגירה והאזרחות של ממשל ג'ורג' ווקר בוש כדי למנוע את גירושם של למעלה מ-4,000 סומלים ברחבי ארצות הברית[2]. הקבוצה שינתה את שמה ל-"OneAmerica" במהלך 2008. ג'איאפאל פרשה מתפקידה בארגון במאי 2012. בשנת 2013 הוכרה בידי הבית הלבן כ"אלופת שינוי"[3].

תחילת דרכה הפוליטית

ג'איאפאל הייתה חברה בוועדה המייעצת לראש עיריית סיאטל אד מארי שפעלה למען העלאת שכר המינימום בעיר ל-15 דולר אמריקאי[4]. לאחר מכן כיהנה כיושבת ראש משותפת בוועדת האיתור של ראש העיר לתפקיד מפקד משטרת סיאטל, שהחליטה פה אחד על מינוי מפקדת המשטרה הראשונה בעיר. בראשית 2014 הודיע אדם קלין, חבר הסנאט של וושינגטון, על פרישתו מהחיים הפוליטיים. בעקבות זאת, ג'איאפאל הכריזה על כוונתה להחליפו בתפקיד. היא זכתה לתמיכתו של ראש העיר אד מארי וגרפה למעלה מ-51% מהקולות בבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית ב-5 באוגוסט 2014. ביום הבחירות הכלליות נבחרה לסנאט. בבית המחוקקים הייתה נותנת החסות העיקרית של הצעת החוק "SB 5863", המנחה את מחלקת התחבורה של מדינת וושינגטון לנהל תוכנית טרום-התמחות למען נשים ו-People of color; הצעת החוק התקבלה ביולי 2015. במהלך הבחירות המקדימות לנשיאות ארצות הברית במפלגה הדמוקרטית 2016 תמכה במועמדותו של ברני סנדרס[5].

בבית הנבחרים האמריקאי

בינואר 2016, לקראת הבחירות הכלליות באותה השנה, הכריזה ג'איאפאל על התמודדותה לייצוג מחוז הקונגרס השביעי של וושינגטון בבית הנבחרים של ארצות הברית, לאחר שנציג המחוז המכהן ג'ים מקדרמוט (אנ') הודיע ​​על פרישתו[6]. בחודש אפריל זכתה לחסותו של המועמד הנשיאותי ברני סנדרס[7]. ב-2 באוגוסט סיימה ג'איאפאל במקום הראשון בבחירות המקדימות של הדמוקרטים, לצד חבר בית הנבחרים המדינתי בריידי ווקינשו. הייתה זו הפעם הראשונה בתולדות וושינגטון ששני דמוקרטים התמודדו על אותה משרה פדרלית, קל וחומר שניים המזוהים עם המחנה הפרוגרסיבי במפלגה.

מחוז הקונגרס השביעי הוא הדמוקרטי ביותר מבחינה דמוגרפית ביותר באזור הפסיפיק נורת' וסט, כך שניצחון בפריימריז הדמוקרטים שקול לניצחון בבחירות הכלליות. בשבועות האחרונים של הבחירות, ג'איאפאל ותומכיה דחו טענות מצד מטה הבחירות של ווקינשו לפיהן היא לא קידמה מספיק חקיקה בסנאט של וושינגטון[8]. ג'איאפאל זכתה בבחירות הכלליות עם 56% מקולות הבוחרים, והושבעה לתפקידה עם התכנסות הקונגרס ה-115 של ארצות הברית[9]. בכך נהפכה לאישה ההודית-אמריקאית הראשונה המכהנת כחברת בית הנבחרים האמריקאי.

ב-6 בינואר 2017 הגישה ג'איאפאל התנגדות לאישור ספירת 16 קולות חבר האלקטורים של ג'ורג'יה, בהם זכה דונלד טראמפ בפער של יותר מ-200 אלף קולות. מכיוון שאף אחד מחברי הסנאט של ארצות הברית באותה העת לא חבר להתנגדותה, בקשתה להתנגדות נדחתה[10]. היא נודעה כמתנגדת חריפה לנשיאותו של דונלד טראמפ. למשל, היא וחבר הקונגרס ג'יימי רסקין הציגו את "חבילת השקיפות של טראמפ" – סדרה של הצעות חוק שמטרתן לקדם שקיפות ולבלום ניגודי עניינים בבית הלבן בכהונתו של טראמפ. במהלך ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיאות ארצות הברית נועדה עם קהל בוחריה בסיאטל כאות החרמה של הטקס הנשיאותי.

ג'איאפאל הצביעה נגד החלטת בית הנבחרים המגנה את החלטה 2334 של מועצת הביטחון של האו"ם שקבעה כי ההתנחלויות הישראליות בשטחים שנכבשו בשנת 1967 בגדה המערבית ובמזרח ירושלים בלתי-חוקיות[11]. ביולי 2019, התנגדה להחלטה נוספת המגנה את תנועת ה-BDS. ב-25 באפריל 2018 פרסמו 57 חברי בית הנבחרים, בהם ג'איאפאל, גינוי להכחשת השואה מצד אוקראינה ופולין[12]. הם מתחו ביקורת על חוק השואה החדש של פולין, שיגדיר את האשמת העם הפולני בשותפות לשואה כעבירה פלילית, ואת חוקי הזיכרון של אוקראינה משנת 2015 המפארים את צבא המרד האוקראיני (אנ') ואת מנהיגיו הפרו-נאצים, כגון רומן שוחביץ' (אנ')[13].

בפברואר 2019 העניקה ג'איאפאל את חסותה לחוק "מדיקר לכול" ("Medicare for All"), אליו חברו כמאה חברי קונגרס אחרים. הצעת החוק שמה לה למטרה למסד מערכת ביטוח בריאות מקיף אוניברסלי ומובטח לכל אזרח ארצות הברית, במימון ציבורי. הצעת חוק זו הייתה חלק מהמשך הקמפיין ארוך-הטווח של הפרוגרסיביים בקונגרס לייסוד מערכת שירותי בריאות מובטחים[14]. בשנת 2021 הציגה חקיקה דומה במסגרת הקונגרס ה-117 של ארצות הברית[15]. באפריל 2019, לאחר שבית הנבחרים קיבל החלטה לבטל את תמיכת ארצות הברית במבצע סופה נחרצת, נמנתה ג'איאפאל בין תשעת חברי קונגרס שחתמו על מכתב לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבקשה להיפגש עמו וקראו לו להפעיל את "חוק כוחות המלחמה משנת 1973" כדי לקטוע "השתתפות בלתי-חוקית של הכוחות המזוינים של ארצות הברית בעימות המזוין של הקואליציה בראשות סעודיה נגד הכוחות החות'ים בתימן, שיזם ממשל הנשיא ברק אובמה ב-2015".

ב-20 בינואר 2020, במסגרת הבחירות המקדימות לנשיאות ארצות הברית במפלגה הדמוקרטית 2020, שוב העניקה את תמיכתה למסע הבחירות הנשיאותי של ברני סנדרס. עם התכנסות הקונגרס ה-117 של ארצות הברית ב-3 בינואר 2021, התמנתה ג'איאפאל ליושבת ראש השדולה הפרוגרסיבית בקונגרס, הגוש האידאולוגי הגדול ביותר בסיעה הדמוקרטית בבית הנבחרים. בקונגרס זה הצטמצמה השליטה של הדמוקרטים בקונגרס ביחס לכוחה בקונגרס ה-116, מה שהעצים את המתח בין שני הפלגים העיקריים בסיעה הדמוקרטית: השדולה הפרוגריסיבית, הכוללת חברי קונגרס כגון חברי הסקווד, מרי ניומן ומארק פוקאן – והקואליציה הדמוקרטית החדשה, קבוצת חברי קונגרס מתונים הכוללים בין היתר את סוזן דלבנה, קורט שריידר ואמי ברה[16]. בעקבות זאת הפכה ג'איאפאל לקול בולט באגף השמאלי יותר של הסיעה הדמוקרטית בבית הנבחרים: במהלך כהונתו של הנשיא ג'ו ביידן פעלה להצבת "רשת הביטחון החברתית" בראש סדר העדיפויות של ממשלו, תוך התנגדות לחוק התשתיות של ביידן (בו מתמקד האגף המתון) במטרה לקדם זכויות מהגרים ואת הטיפול במשבר האקלים[17].

ג'איאפאל תומכת בהפחתת תקציב הביטחון של ארצות הברית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרמילה ג'איאפאל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ג'נאקי מוראלי, Indian American Congresswoman Pramila Jayapal's parents: 'She's interested in social justice', באתר firstpost‏, 19 בנובמבר 2016 (באנגלית)
  2. ^ אריה שפרד, Hate Free Zone gets new name, OneAmerica, With Justice for All, באתר סיאטל טיימס, 30 ביוני 2008 (באנגלית)
  3. ^ Seattle woman honored as 'Champion of Change' at White House, באתר KING5.com‏, 6 במאי 2013 (באנגלית)
  4. ^ Income Inequality Advisory Committee, מסמך מאת עיריית סיאטל, ינואר 2014 (באנגלית)
  5. ^ דן מריקה, Sanders' biggest rally yet comes with an undercurrent of racial issues, באתר CNN‏, 9 באוגוסט 2015 (באנגלית)
  6. ^ ג'ואל קונולי, Pramila Jayapal enters U.S. House race with blast at 'the 1 percent, באתר Seattle Post-Intelligencer‏, 21 בינואר 2016 (באנגלית)
  7. ^ דניאל ביקמן, Boost from Bernie Sanders plays into Seattle race for Congress, באתר סיאטל טיימס, 6 ביולי 2016 (באנגלית)
  8. ^ 7th Congressional District race: Overstated accusations about Pramila Jayapal, באתר סיאטל טיימס, 28 באוקטובר 2016 (באנגלית)
  9. ^ Pramila Jayapal defeats Brady Walkinshaw in Washington’s 7th Congressional District, באתר סיאטל טיימס, 8 בנובמבר 2016 (באנגלית)
  10. ^ ברנה ויליאמס, 11 times VP Biden was interrupted during Trump's electoral vote certification, באתר CNN‏, 6 בינואר 2017 (באנגלית)
  11. ^ AAI Thanks 80 Representatives For Standing Against Illegal Israeli Settlements, באתר המכון הערבי-אמריקאי, 13 ביולי 2019 (באנגלית)
  12. ^ JTA‏, Congress members urge US stand against Holocaust denial in Ukraine, Poland, באתר The Times of Israel‏, 25 באפריל 2018 (באנגלית)
  13. ^ 57 Members of US House of Representatives Condemn Holocaust Distortion in Ukraine and Poland, באתר Defending History‏, 25 באפריל 2018 (באנגלית)
  14. ^ פאולינה פירוזי, The Health 202: Jayapal's Medicare-for-all bill reflects influence of hard-line progressive groups, באתר וושינגטון פוסט, 11 במרץ 2019 (באנגלית)
  15. ^ H.R.1976 - Medicare for All Act of 2021, באתר Congress.Gov (באנגלית)
  16. ^ קלייר פוראן, Pramila Jayapal is one of the most powerful leaders on Capitol Hill right now, באתר CNN‏, 1 בנובמבר 2021 (באנגלית)
  17. ^ דניאלה דיאז, אנני גרייר וקלייר פוראן, House Democrats again delay infrastructure vote amid party divisions, באתר CNN‏, 29 באוקטובר 2021 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33460215פרמילה ג'איאפאל