פריקה (דגן)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פריקֶה (בערבית: فريكة) הוא מאכל דגן העשוי מגרעיני חיטה ירוקה שטרם הבשילה (אביב בשפת המקרא). את המאכל מכינים באמצעות קלייה או עישון.
מאכל זה נפוץ במטבחים הערביים השונים, כולל בצפון-אפריקה. הפריקה נמכרת שלמה, בגריסה גסה ובגריסה דקה.
אביב במקרא
- ". . . כי השעורה אביב . . ." (ספר שמות, פרק ט', פסוק ל"א).
- ". . . אביב קלוי באש . . ." (ספר ויקרא, פרק ב', פסוק י"ד).
קישורים חיצוניים
- יעל גרטי, פריקֶה: מעושנת, ירוקה ומדליקה, באתר ynet