פפרונאטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פפרונאטה
Peperonata
קובץ:Peperonata e polpette.jpg
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
פפרונאטה עם עגבניות
פרונאטה ללא עגבניות

פפרונאטהאיטלקית: Peperonata) היא מנה המבוססת על פלפלים חתוכים לפרוסות דקות ומבושלת במחבת ברוטב שום, בצל ועגבניות.[1]

הכנה

להכנת המנה, מקלפים תחילה פלפלים אדומים, ירוקים או צהובים (גם מעורבים) ועגבניות, מורידים את הקליפה וחותכים את הירקות לרצועות או לקוביות וקוצצים את הבצלים. אחר כך הכל מתבשל בסיר עם שמן זית או תערובת של חמאה ושמן זית. (אם את המנה אמורים לאכול קרה, אין להשתמש בחמאה) התיבול הוא במלח, פלפל, חומץ יין ואולי שום. הפפרונאטה מוכנה כשחתיכות הפלפל מבושלות, אך לא מתפוררות ורוב הנוזלים התאדו. בהתאם למתכון, ייתכן שלא צריך להוסיף עגבניות או בצל.

דמיון

מאכלים דומים נמצאים גם בחלקים אחרים של אירופה, כמו ביוון, ספרד (פיסטו), בבלקן (סטאראש), בצרפת (רטטוי), או בהונגריה (לצ'ו). באיטליה, פפרונאטה אופיינית לליגוריה ולאזורי מצוג'ורנו, אך הוא נצרך במגוון וריאציות ברחבי המדינה.

שיטות הצריכה

המאכל מתאים לכל עונות השנה. ניתן לצרוך אותו חם כתוספת למנה, חמים כמנה עיקרית או קר כמנה ראשונה. המאכל הולך טוב עם קציצות, המבורגרים או בקלה, או אפילו בצורה פשוטה יותר כשמונח על לחם קלוי, כמו ברוסקטה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פפרונאטה בוויקישיתוף
  • "Ricetta della peperonata greca".

הערות שוליים

  1. ^ "Peperonata". L'enciclopedia Treccani.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38061211פפרונאטה