פלודן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פלודן
מאכלים
מוצא מזרח אירופה
אופן הגשה אחרונה
מרכיבים עיקריים בצק, אגוזים

פְלוּדֶן או פלודני (בלועזית: fluden) היא עוגת שכבות מסורתית לחג פורים מהמטבח היהודי-אשכנזי, שמקורה ככל הנראה באוקראינה, ומשם "התפשטה" לרומניה, פולין והונגריה.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0