פלודן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | מזרח אירופה |
אופן הגשה | אחרונה |
מרכיבים עיקריים | בצק, אגוזים |
פְלוּדֶן או פלודני (בלועזית: fluden) היא עוגת שכבות מסורתית לחג פורים מהמטבח היהודי-אשכנזי, שמקורה ככל הנראה באוקראינה, ומשם "התפשטה" לרומניה, פולין והונגריה.
לקריאה נוספת
- מבט על החיים החברתיים בסאטמר, באתר ארגון יהודי בוקובינה
קישורים חיצוניים
- שרי אנסקי, נעבור את זה יחד, באתר nrg, 14 בספטמבר 2007
- יונית נפתלי, פלודני לפורים, באתר mako, 4 במרץ 2009
- דגנית כהן-פריד, הקשר ההונגרי: מתכוני פרג לפורים, באתר ynet, 5 במרץ 2012
- יונית נפתלי קו-אל וחן שוקרון, היהודייה הנודדת: עוגת הפְלוּדֶן הסודית, באתר וואלה!, 30 בספטמבר 2013