פיצת מצה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצת מצה ביתית
קובץ:פיצת מצה.jpg
מארז של פיצות העשויות ממצה של מאפיות אריאל

פיצת מצה היא סוג של פיצה המבוססת על אפיית מצה שעליה רוטב עגבניות וגבינה. כיוון שאסור ליהודים לאכול לחם חמץ בפסח, יש אנשים שמשתמשים במצה כתחליף לבצק כבסיס להכנת פיצה במהלך החג.

רקע

בחג הפסח נאסר על היהודים לאכול לחם שנעשה בשמרים או בחומרי התפחה[1]. בהינתן ההגבלות האלה, אנשים מסוימים החלו להכין פיצה על ידי החלפת קרום הפיצה (תחתית הפיצה) העשוי באופן מסורתי מבצק, בקרום העשוי ממצה[2]. יש גם מספר יצרני מזון המספקים קרום פיצה מסורתי המוכן ממרכיבים כשרים לפסח, וכמה מתכונים המציעים להחליף בצק שמרים במצה קצוצה[3]. במהלך חג הפסח, ישנן מסעדות המכניסות לתפריטיהן פיצות מצה במקום פיצה מסורתית[4].

הכנה

כדי להכין פיצת מצה, מרטיבים מצה במים, ולאחר השרייה קצרה חותכים אותה לחצי. לאחר מכן מורחים על חצי המצה הרטובה רסק עגבניות ומניחים מעל פרוסה של גבינה צהובה או גבינה מגורדת. עקב ההרטבה במים סוג זה של מאכל אסור בפסח למקפידים על מצה שמורה ואוסרים על מצה שרויה.

מתכון מצולם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיצת מצה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0