פיצת מצה
פיצת מצה היא סוג של פיצה המבוססת על אפיית מצה שעליה רוטב עגבניות וגבינה. כיוון שאסור ליהודים לאכול לחם חמץ בפסח, יש אנשים שמשתמשים במצה כתחליף לבצק כבסיס להכנת פיצה במהלך החג.
רקע
בחג הפסח נאסר על היהודים לאכול לחם שנעשה בשמרים או בחומרי התפחה[1]. בהינתן ההגבלות האלה, אנשים מסוימים החלו להכין פיצה על ידי החלפת קרום הפיצה (תחתית הפיצה) העשוי באופן מסורתי מבצק, בקרום העשוי ממצה[2]. יש גם מספר יצרני מזון המספקים קרום פיצה מסורתי המוכן ממרכיבים כשרים לפסח, וכמה מתכונים המציעים להחליף בצק שמרים במצה קצוצה[3]. במהלך חג הפסח, ישנן מסעדות המכניסות לתפריטיהן פיצות מצה במקום פיצה מסורתית[4].
הכנה
כדי להכין פיצת מצה, מרטיבים מצה במים, ולאחר השרייה קצרה חותכים אותה לחצי. לאחר מכן מורחים על חצי המצה הרטובה רסק עגבניות ומניחים מעל פרוסה של גבינה צהובה או גבינה מגורדת. עקב ההרטבה במים סוג זה של מאכל אסור בפסח למקפידים על מצה שמורה ואוסרים על מצה שרויה.
מתכון מצולם
הוסף הביצים וערבב (כמו מצה בריי)
קישורים חיצוניים
הערות שוליים