פיינירלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיינירלי
Peynirli Pide
פידה פיינירלי (פיתה גבינה) בסגנון הים השחור במסעדה באנקרה
פידה בשרי באנקרה

פִּידֶה פֵיינִירְלִי או פנירלי (בטורקית: Peynirli Pide) הוא פאי מוארך ופתוח העשוי בצורת סירה. הפאי מכיל כמות נכבדת של גבינה צהובה, ולחלופין, הוא מכיל בשרים או ירקות.[1] מקורו של פיינירלי בטורקיה, שם הוא ידוע בשם Peynirli.[2] ישנם שני סוגים של פידֶה גבינה : peynirli pide, שבו הגבינה מכסה את כל פני הפאי (את הפידה) כולו, ו-karışık pide, שבה גבינה רק כחלק מהמילוי (בדרך כלל שליש).

אטימולוגיה

"פיינירלי", שמשמעותו "עם גבינה",[3] מגיע מהשורשים הטורקיים peynir ("גבינה") + li ("עם"). הסיומת-li משמשת גם למרכיבים נוספים, כגון kıymalı ("עם בשר טחון"),[4] pastırmalı ("עם בשר בקר מיובש"),[5] או ıspanaklı ("עם תרד").[6]

לקריאה נוספת

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיינירלי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Metzelthin, Pearl Violette Newfield (2004). Gourmet (באנגלית). Condé Nast Publications.
  2. ^ Stocke, Joy E.; Brenner, Angie. Tree of Life: Turkish Home Cooking (באנגלית). Burgess Lea Press. ISBN 978-0-7603-5879-5.
  3. ^ Tzortzoglou, Irini. Under the Olive Tree: Recipes from my Greek Kitchen (באנגלית). Headline. ISBN 978-1-4722-7188-4.
  4. ^ Ozan, Ozcan. Sultan's Kitchen: A Turkish Cookbook (באנגלית). Tuttle Publishing. ISBN 978-1-4629-0639-0.
  5. ^ Akin, Engin. Essential Turkish Cuisine (באנגלית). ABRAMS. ISBN 978-1-61312-871-8.
  6. ^ "Ispanaklı peynirli tepsi böreği tarifi ve malzemeleri! Ispanaklı peynirli tepsi böreği nasıl yapılır?". aksam.com.tr (בטורקית).
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0