פיטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיטי
Piti
מאכלים
סוג מרק
מטבח אזרי
אזור מוצא קווקז
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר כבש וחומוס

פיטיאזרית: Piti) הוא מרק בשר מסורתי מהמטבח הנפוץ באזרבייג'ן, איראן ובמדינות דרום הקווקז[1].

המרק מורכב מבשר כבש, שומן של זנב, חומוס, בצל, עגבנייה, גזר, תפוח אדמה, סומק וזעפרן המבושלים באיטיות בכלי חרס אטום הנקרא דופו (Dopu)[2][3].

נהוג להגיש את המרק עם צלחת נוספת כך שהסועד יוכל לפרק את הבשר מהמרק ויוכל לאכול אותם בנפרד כמנה ראשונה ועיקרית.

מלבד הגרסה האזרית, קיימת גם גרסה ארמנית הנקראת פוטוק (Putuk) וגרסה איראנית אבגושט (Abgoosht)[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Main dishes - Azerbaijan, www.azerbaijans.com
  2. ^ What a pity not to taste Piti, Azernews.Az, ‏2015-02-09 (באנגלית)
  3. ^ Piti, a rich taste of Azerbaijan, euronews, ‏2018-08-27 (באנגלית)
  4. ^ انواع غذاهای محلی آذربایجانی (17 غذای استان آذربایجان شرقی) - 1TouchFood, ‏2021-03-25 (ב־)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37650581פיטי