פיגוע הירי בווינה (2020)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיגוע הירי בווינה
חלק מהטרור האסלאמי באירופה
מבצע המדינה האיסלאמית[1]

פיגוע הירי בווינה היה פיגוע ירי שבוצע על ידי מוסלמי המזוהה עם המדינה האסלאמית[2][3], מחוץ לבית הכנסת הגדול (Seitenstettengasse Tempel) בווינה, בירת אוסטריה, בערב יום שני, 2 בנובמבר 2020. הירי גרם למותם של 4 אזרחים[4], ופצע רבים נוספים, חלקם קשה[4], ביניהם שומר בית הכנסת.

כוחות שיטור הגיעו למקום, ובחילופי אש נפצע שוטר ונהרג המפגע, שנשא נשק אוטומטי, אקדח, מצ'טה וחגורת נפץ מזויפת[5]. כוחות משטרה באוסטריה, בהן יחידת קוברה, ניהלו מצוד אחד חשודים נוספים, אך לאחר פשיטה על דירתו של המחבל הסיקו שהפיגוע בוצע על ידי מחבל בודד.

המפגע

הצעיר שביצע את הפיגוע היה פיזולאי קויטים (Fejzulai Kujtim), בן 20. הוריו במקור מצפון מקדוניה, והוא בעל אזרחות כפולה, אוסטרית וצפון-מקדונית. קויטים היה מוכר בשל פעילות טרור בעבר ונשפט ל-8 חודשי מאסר על ניסיון להצטרף לפעילות הטרור במהלך מלחמת האזרחים בסוריה. הוא אחד מכ-80 אזרחי אוסטריה שניסו להצטרף ללחימה שם ונתפסו[6][7].

לאחר האירוע

הקהילה היהודית בווינה הכריזה על סגירת כל המוסדות, כולל בתי כנסת, בתי ספר ואחרים למשך כל היום שלמחרת כאמצעי זהירות. גם שר הפנים של אוסטריה, קארל נהמר, הודיע כי בווינה הלימודים באותו יום יהיו בכל העיר "לא חובה"[8].

מרבית מדינות העולם מיהרו לגנות את הפיגוע. בין השאר, פורסם גינוי רשמי תקיף מפקיסטן, וכן מהרשות הפלסטינית ומארגון חמאס[9].

שר הפנים האוסטרי הודיע על מחדל מודיעיני חמור, הוא השעה את ראש המשרד הפדרלי להגנת החוקה ומלחמה בטרור וקרא לערוך רפורמה בארגון.

אות כבוד הוענק מטעם משטרת וינה לאוסמה ג'ודה, בן 23 ממוצא פלסטיני, שהציל את חייו של שוטר שנפגע, וסייע להעביר אותו לאמבולנס תחת אש[10].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיגוע הירי בווינה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ דניאל סלאמה והסוכנויות, דאעש לקח אחריות על מתקפת הטרור בווינה, באתר ynet, ‏3 בנובמבר 2020
  2. ^ Boston, William; Pancevski, Bojan; Bender, Ruth (3 בנובמבר 2020). "Vienna Shooting: Attacker Was ISIS Sympathizer; at Least Three Dead". Wall Street Journal. ארכיון מ-2 בנובמבר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ "Vienna terror attack: 'Islamist' motive suspected in deadly shootings". Deutsche Welle. ארכיון מ-3 בנובמבר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  4. ^ 4.0 4.1 N12 - פיגוע ליד בית כנסת בווינה: במקום הרוגים ופצועים, באתר N12, ‏2020-11-02
  5. ^ אוסטריה: הרוגים במתקפת ירי ליד בית כנסת בווינה; חשוד אחד נעצר, באתר גלובס, 2 בנובמבר 2020
  6. ^ "Terroranschlag in Wien: "Terrorist war IS-Sympathisant": Ein Wien-Attentäter getötet, Innenminister geht von Komplizen aus". Focus. 3 בנובמבר 2020. ארכיון מ-3 בנובמבר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  7. ^ "Vienna attacker was born and raised in the city, newspaper editor says". Reuters. ארכיון מ-3 בנובמבר 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  8. ^ At least one 'Islamist terrorist' involved in attacks that kill 3 in Vienna, חדשות פוקס
  9. ^ Palestinians condemn Vienna shooting, באתר "Middle East Monitor", ‏4 בנובמבר 2020 (באנגלית).
  10. ^ Austria honours Palestinian hero in Vienna attack, באתר "Middle East Monitor", ‏4 בנובמבר 2020 (באנגלית).
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29917916פיגוע הירי בווינה (2020)